post

Apollo 8 schrijft zich opnieuw in voor Europees volleybal

Met het behalen van de tweede plek in de eredivisie heeft Apollo 8 de mogelijkheid zich in te schrijven voor deelname aan de Challenge Cup. Hieronder lees je er meer over.

‘Met een mooie tweede plek in de eredivisie hebben we ons geplaatst voor Europees Volleybal. Opnieuw een prachtige prestatie en als bestuur vinden we het erg knap en zijn we trots dat we voor het tweede opeenvolgende jaar dit als vereniging hebben bereikt. Prestaties moeten we belonen en daarom schrijven we ons opnieuw in voor de Challenge Cup. Wanneer we de organisatie en de financiële middelen rond krijgen spelen we in het najaar opnieuw Europees volleybal in Borne’, zegt een trotse voorzitter Martin Reesink.

Extra inspanningen sponsoring en speelsters Dames 1

‘Ik stipte het al even aan, maar Europees volleybal spelen betekent ook dat er extra financiële middelen beschikbaar moeten komen. Onze sponsorcommissie, de speelsters en staf van Dames 1 gaan zich hiervoor inzetten. Ook zal een bijdrage volgen uit het Europafonds van de Nevobo. Wanneer de extra gelden binnen zijn gehaald zal de inschrijving definitief gemaakt worden. Dit moeten we doen voor 28 juni, want dan vindt de loting plaats. Op vrijdag 17 juni a.s. zal Bart Velner, als voorzitter van de D1 commissie, samen met het bestuur uitleg geven aan commissies en leden over de organisatie en deelname. Heb je vragen? We nodigen je van harte uit hierbij aanwezig te zijn!’ De bijeenkomst start om 19.00 uur in sporthal De Veste. Opgeven is niet noodzakelijk.

Visitekaartje

‘We gaan de uitdaging graag weer aan. Het is voor de speelsters en staf een bijzonder leerzaam traject. En we krijgen de mogelijkheid om ons opnieuw internationaal te laten zien. Goed voor de volleybal in Nederland, goed voor Twente en vooral ook goed voor Borne. Vorig jaar maakten we ons debuut tegen uiteindelijk verliezend finalist van de Challenge Cup La Laguna uit Tenerife. In Borne speelden we een spannende vijfsetter en in Spanje verloren we in vier sets. We hebben toen al ons visitekaartje afgegeven. Mooi dat we nu opnieuw de kans krijgen. Helaas speelden we in Borne toen zonder publiek door de coronamaatregelen. Ik hoop dat we dat nu wel kunnen. Zodat we allemaal kunnen genieten van dit avontuur’, aldus Martin Reesink.

Tekst gaat verder onder de foto.

Loting

Eind juni volgt de loting en weten we wanneer en tegen wie we het op gaan nemen in de Challenge Cup. Voorwaarde is dus wel dat er extra financiële steun binnen wordt gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.