post

Nipte nederlaag bij Europees debuut

Dames 1 maakte op donderdag 18 november indruk bij haar eerste Europese wedstrijd in de clubgeschiedenis. In een spannende strijd was de Spaanse tegenstander Sanaya Libby’s La Laguna net te sterk in vijf sets. De Bornse ploeg speelt volgende week woensdag de return op Tenerife.

De Europese wedstrijd was een absoluut hoogtepunt voor de vereniging en voor het team. In de afgelopen weken werd hier samen keihard naar toegewerkt. Afgelopen vrijdag hoorde de club dat er door de coronamaatregelen geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mocht zijn. Een flinke teleurstelling. Gelukkig kon iedereen er digitaal wel bij zijn en kreeg het team, als ondersteuning, voorafgaand aan de wedstrijd nog een cadeau van het bestuur namens alle fans.

Precies om 20.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en de thuisploeg liet zich direct van haar beste kant zien. Door de inzet van veel strijd, plezier en passie ontstond er een ware volleybalkraker. De eerste set ging naar Apollo 8 (26-24). In de tweede set keek de thuisploeg tegen een grote achterstand aan (1-8), maar kwam sterk terug. Aan het einde van de set waren de Spanjaarden net te sterk (22-25). In de derde set lag het initiatief bij Apollo 8 en met een 25-20 winst kwam het op een 2-1 voorsprong. De tegenstander knokte zich goed terug en bracht de stand weer gelijk op 2-2 (18-25). Een vijfsetter moest de beslissing gaan brengen. Daarin ging het opnieuw gelijk op, maar kon Apollo 8 het aan het einde van de wedstrijd net niet vasthouden (12-15).

Tekst gaat verder onder de foto.

Gevoel voor kansen

‘We hebben alles gegeven vandaag en daar ben ik erg trots op’, reageert trainer Bart Oosting na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van RTV Oost. ‘We speelden tegen een goede ploeg, een team dat bij ons ook in de top van de eredivisie zou meespelen. De ervaring van de ploeg maakte aan het einde van de wedstrijd het verschil. We reizen volgende week naar Tenerife af met een gevoel dat we daar kansen hebben.’

Dat gevoel overheerst ook bij aanvoerster Florien Reesink. ‘Er is nog niks verloren, zij moeten volgende week vol aan de bak tegen ons. We kijken enorm uit naar deze trip. Het is altijd mooi om met je hele team naar Tenerife te gaan, er gaan ook nog een hoop fans mee, dat wordt een hele gave ervaring.’

Tekst gaat verder onder de video.

Return

Volgende week woensdag 24 november is om 21.00 uur Nederlandse tijd de return op Tenerife. Als Apollo 8 daar in drie of vier sets weet te winnen, zijn ze zeker van een plek in de volgende ronde. Bij een 3-2 overwinning volgt een beslissende golden set. Als La Laguna wint bekeren zij door in Europa.

Het is nog niet duidelijk of de wedstrijd via een livestream te bekijken is. Vanwege uitzendrechten is het ook niet mogelijk om te streamen via onze Facebook-pagina.