Over ons

Welkom bij volleybalvereniging Apollo 8, volleybal in het hart van Twente,

Volleybalvereniging Apollo 8 is een ambitieuze, bloeiende en actieve vereniging die sinds de oprichting in 1969 is uitgegroeid tot een vereniging met rond 600 enthousiaste leden die wekelijks trainen en wedstrijden spelen. De vereniging presenteert zich zowel op recreatief, regionaal als nationaal niveau. In het lopende seizoen 2019-2020 speelt het eerste damesteam in de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland. Het eerste herenteam speelt in de eerste nationale divisie. De jeugdteams zijn succesvol in de regionale topcompetities en bij Nationale Kampioenschappen. De sociale binding tussen de leden van de vereniging onderling is zeer groot. Jaarlijks worden tal van activiteiten georganiseerd om de onderlinge band tussen leden te versterken.

Deze successen zijn mede te danken aan het feit dat Apollo 8 naast een sportieve volleybalvereniging een club is die vijf kernwaarden nastreeft en uitstraalt. Deze waarden zijn de basisprincipes van Apollo 8 en vormen de pijlers onder de cultuur die zo kenmerkend is voor onze club.

1. Respect
Sportiviteit, correct zijn t.o.v. tegenstanders, officials en begeleiders
2. Sociale binding
Sterke onderlinge verbondenheid en maatschappelijke betrokkenheid
3. Ambitie
Topsport en breedtesport, regionaal toonaangevende jeugdopleiding
4. continuïteit
Continu ledenaantal, kwalitatief en kwantitatief goed kader en gezonde financiële huishouding
5. communicatie
Transparantie met een duidelijke taakverdeling en eenduidige informatievoorziening.

Om er zeker van te zijn dat we op een hoog kwalitatief niveau sport kunnen blijven beoefenen, heeft Apollo 8 in samenwerking met de gemeente Borne plannen ontwikkeld een eigen sporthal te exploiteren. Inmiddels is de nieuwe accommodatie in gebruik genomen. De vereniging heeft de ambitie om nog verder te groeien. Daarom zijn nieuwe leden, vrijwilligers, sponsoren van harte welkom de gelederen te komen versterken.

Wil je eerst de sfeer proeven, kom dan eens op een zaterdag naar Sporthal De Veste in de wijk de Bornse Maten. Je bent van harte welkom!

Bestuur van Apollo 8