Historie

Ontstaan

Eind jaren ’60 besloten enkele enthousiaste mensen uit Borne samen te gaan volleyballen onder de fantasierijke en spitsvondige naam: “De volleybalvereniging zonder naam”. Na enige tijd nam het enthousiasme dusdanige vormen aan dat men wel wedstrijden wilde gaan spelen. Maar daarvoor moest eerst een officiële vereniging worden opgericht. Aldus geschiedde op 6 januari 1969. De club kreeg als naam: Apollo 8. Deze naam werd ontleend aan de op 21 december gelanceerde Amerikaanse maanraket. Deze maakte onderdeel uit van het Apollo-project met als hoogtepunt de eerste maanwandeling door Neil Armstrong op 20 juli 1969.

Het eerste seizoen startte Apollo 8 met één meisjesteam, één damesteam en één herenteam. Het tenue waarin gespeeld werd bestond uit een donkerblauw shirt met witte broek en zwarte nummering. Al in het tweede seizoen kwam er zowel een dames- als herenteam bij en veranderde het tenue in een wit shirt met oranje banen en een witte broek met oranje band. De nummering bleef zwart.

Vanaf 1973 werd er gespeeld in de herkenbare Apollo 8-kleurencombinatie rood/wit/zwart. Momenteel spelen vrijwel alle teams in zwarte shirts met een wit/rode baan en een zwarte broek. Apollo 8 heeft een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Het logo is opgefrist en illustratief voor onze huidige identiteit:

“Apollo 8: volleybal in het hart van Twente”

Ereleden, erevoorzitter en erespeler

In de loop der jaren hebben zich veel leden ingezet voor de club, waarbij met name Ben en Ans Kemperink in de beginjaren van Apollo8 veel voor de club hebben betekend. Enkelen hebben zich dermate intensief en speciaal voor de club ingezet, dat ze tot erelid zijn benoemd: erevoorzitter Wolter van Tarel en ereleden Ans Buijvoets, Herman Geerlings, Nico Gerritsen, Gerrit Gierveld, Rob Honigh, Henk Lenting, Resi Loohuis, Gerrit Snellers, Ineke van Tarel en Gerrit Teusink. Daarnaast is Kars van Tarel, gezien zijn palmares als speler en met name ook het mogen uitkomen voor Oranje,  benoemd tot erespeler.