Historie

Eind zestiger jaren besloten enkele enthousiaste mensen uit Borne samen te gaan volleyballen onder de fantasierijke en spits gevonden naam: “De volleybalvereniging zonder naam”. Na enige tijd nam het enthousiasme dusdanige vormen aan, dat men wel wedstrijden wilde gaan spelen, maar dan moest er wel een officiële vereniging worden opgericht. Aldus geschiedde op 6 januari 1969 en de club kreeg als naam mee: Apollo 8. Deze naam werd ontleend aan de op 21 december 1968 gelanceerde Amerikaanse maanraket, die onderdeel uitmaakte van het Apollo-project met als hoogtepunt de eerste maanwandeling door Neil Armstrong op 20 juli 1969.

In de loop der jaren hebben zich veel leden ingezet voor de club, waarbij met name Ben en Ans Kemperink in de beginjaren van Apollo8 veel voor de club hebben betekend. Enkelen hebben zich dermate intensief en speciaal voor de club ingezet, dat ze tot erelid zijn benoemd: erevoorzitter Wolter van Tarel en ereleden Ans Buijvoets, Herman Geerlings, Nico Gerritsen, Gerrit Gierveld, Rob Honigh, Henk Lenting, Resi Loohuis, Gerrit Snellers, Ineke van Tarel en Gerrit Teusink. Daarnaast is Kars van Tarel, gezien zijn palmares als speler en met name ook het mogen uitkomen voor Oranje,  benoemd tot erespeler.

Het eerste seizoen werd gestart met één meisjesteam, één damesteam en één herenteam. Het tenue waarin gespeeld werd bestond uit een donkerblauw shirt met witte broek, witte sokken en witte nummering. Reeds het tweede seizoen kwam er zowel een dames- als een herenteam bij en veranderde het tenue in wit shirt met oranje banen en een witte broek met oranje band, terwijl de nummering zwart bleef. Vanaf 1973 werd er gespeeld in een rood shirt met zwart witte biezen en een zwarte broek. Vanaf midden jaren 90 speelden bijna alle teams, behalve heren 1 (rood) en heren 2 (zwart), in witte shirts met zwart en rode strepen. Momenteel spelen alle teams, in zwarte shirts met rood en witte strepen/vlakken en zwarte broek. We zijn als Apollo 8 nu bezig om de nieuwe huisstijl verder door te voeren in de vereniging.

Inmiddels is de club uitgegroeid naar ruim 600 leden en spelen er in seizoen 2018-2019 12 damesteams, 6 herenteams, 13 meisjesteams, 3 jongensteams, pakweg 100 mini-leden en 7 recreantenteams in de competitie. Thuishonk sporthal De Veste fungeert naast trainings- en speellocatie als clubhuis, vergaderruimte, feestlocatie, etc.. In de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt wordt er nu gespeeld op een erg hoog niveau: Het eerste damesselectieteam speelt in de Eredivisie en heren 1 in de Tweede divisie, drie niveaus lager. Dames 2 speelt ook Tweede divisie en heren 2 speelt in de top van de regio. Daarnaast zien we met regelmaat onze jeugdteams in de Nationale Jeugdfinales uitkomen.