post

Ondanks uitschakeling geslaagd Europees debuut Dames 1

Na de volleybalthriller in Borne speelde Dames 1 op woensdag 24 november de Europese return tegen het Spaanse Sanaya Libby’s La Laguna. Apollo 8 moest winnen, maar de tegenstander uit Tenerife was net te sterk (3-1). Ondanks de uitschakeling kijkt de vereniging terug op een geslaagd Europees debuut.

De thuisploeg begon scherp en zette Apollo 8 direct flink onder servedruk en pakte een snelle voorsprong. De Bornse ploeg ging goed mee, maar kon verlies in de eerste set niet voorkomen (25-19). In de tweede set ging het gelijk op, maar bij de stand van 10-10 pakte Apollo 8 het initiatief en de voorsprong. Het team van Thijs en Bart Oosting gaf dit niet meer uit handen en trok de stand gelijk (15-25). In de derde set kwam de thuisploeg al snel op voorsprong en stevende af op setwinst (25-19). Apollo 8 probeerde zich terug te knokken, maar de Spaanse tegenstander gaf niks meer weg. De vierde set werd gewonnen met 25-17 en de thuisploeg won daarmee de wedstrijd en plaatsten zich voor de 1/8 finale van de Challenge Cup.

Tekst gaat verder onder de video.

“Met opgeheven hoofd verlaten we het Europese toernooi. Het was enorm leerzaam en kijken met een goed gevoel terug op ons debuut.”

Bart Oosting, trainer/coach.

Een mooi avontuur

‘We hebben heel hard gewerkt en voor elk punt gevochten’, reageert Florien Reesink na de wedstrijd. ‘De tweede set hebben we met heel goed spel gewonnen. In de andere drie sets was Tenerife net iets beter en lukte het ons niet om de winst te pakken. We hebben genoten van de wedstrijd en van de grote groep meegereisde fanatieke supporters. Het was een mooi avontuur’.

Tekst gaat verder onder de foto.

Opgeheven hoofd

‘Tenerife startte de wedstrijd sterk’, vult trainer Bart Oosting aan. ‘Met gevarieerde aanvalspatronen zetten ze ons flink onder druk. ‘In set twee konden wij de servedruk opvoeren waardoor hun aanvalsspel voorspelbaarder werd. Ze kregen de ballen in de aanval nauwelijks op de vloer en dat zorgde ervoor dat we met een groot verschil de set winnen. In de derde en vierde set moesten wij het initiatief aan Tenerife laten. We hebben gestreden voor wat we waard waren. Tenerife was met hun ervaring over twee wedstrijden een maatje te groot. Met opgeheven hoofd verlaten we het Europese toernooi. Het was enorm leerzaam en kijken met een goed gevoel terug op ons debuut.’

Foto’s: Jan Bredewoud.