Heren 3 na valse start ruim langs Wevo 70 H1

Verslag

heren 3 apollo 8

Na twee wedstrijden met 4-0 gewonnen te hebben werd er na de carnavalsstop weer eens ouderwets slap begonnen aan een wedstrijd door de heren van drie. Dit keer kwam promovendus Wevo ’70 op bezoek waar in de uitwedstrijd nog onnodig het laatste setje werd weggeven. Dit keer gaven de Bornse heren maar gelijk de eerste set cadeau. Met name passend was het niveau dramatisch. Het gebrek aan trainingsarbeid begint zich daarbij natuurlijk ook te wreken. Automatismes en de onderlinge afstemming ontbreekt volledig in het begin van de wedstrijd. Van de 25 punten die Wevo uiteindelijk op het scorebord krijgt zijn het meerendeel fouten van Apollo 8.

Na enkele mutaties kan er aan de tweede set worden begonnen. De warming up is achter de rug en met Slagers aan de opslag wordt er direct een ruime voorsprong gepakt. Hoe moeizaam het in de eerste set ging, zo makkelijk gaat het nu. Waar Apollo 8 nu wel passend de bal weet te brengen leggen ze via de serve grote druk bij de passers van Wevo ’70 neer die daardoor aanvallend zeer beperkt worden. Grappend en grollend wordt de set binnen gehaald, 1-1. Nu door.

Ondanks enkele waarschuwingen vooraf werd er toch te slapjes begonnen aan het derde bedrijf. De aces vlogen ons om de oren. Boze blikken over en weer waren het gevolg en aan de andere kant van het net begonnen ze er opeens weer in te geloven. De koploper pootje lichten, die kans willen ze natuurlijk niet laten liggen. Het verschil werd aan het begin van de set gemaakt en bleef gedurende de hele set staan. Tot Slagers op 21-23, in het voordeel van de Knollentrekkers, aan de serve kwam. Op de bank werd nog even gespeculeerd of hij wellicht gewisseld moest worden. Deze lieden waren de serve serie uit de vorige set kennelijk alweer vergeten. Gelukkig vond deze wissel geen doorgang, want uiteindelijk werd de set na een mooie serie met een ace afgesloten. 25-23 en een *knak* was hoorbaar. Vermeldenswaardig moment uit deze set was nog een kolderiek actie met Wissink in de hoofdrol waardoor zelfs het uitermate objectieve scheidsrechtersduo in de lach schoot.

De lach was dus weer terug op ons gezicht en dan gedijen wij het beste. Spaß machen was dus het devies voor de vierde set. Aldus geschiedde. Tussendoor werd Wevo ’70 ook nog even op de plek gezet. Met 25-15 in de vierde set is de 3-1 overwinning een feit. Nu genieten van een weekje rust. Alhoewel rust? Er gaan geruchten dat er eindelijk weer eens trainingen voorbereid gaan worden en de woensdagavonden ook daadwerkelijk benut zullen worden om te gaan trainen. De praktijk moet het uitwijzen. 20 maart zal Harambee 2 op de UT klaar staan om revanche te nemen op onze eerste ontmoeting dit seizoen. Welk Apollo 8 heren 3 zullen zij aantreffen?