Heren 3 wint topper van Harambee 2

Verslag

Toen de eerste spelers de kantine van De Veste betraden was het koffiezetapparaat nog niet eens opgestart, de muziek stond nog uit. “Je kunt wel zien dat er een topper op het programma staat.” klonk het. Maar was dat wel zo? Een blik op de klok leerde dat het al 19 uur geweest was en dat er amper een half team aanwezig was. De heren van drie waren dus gewoon ouderwets relaxed en de bardame nog niet op stoom. Is ook geen punt, tempo wordt in de kantine vooral na de wedstrijd geeist.

Na het inspelen werd bepaald dat zowel Elfrink als Snellers gewoon op hun eigen positie aan de wedstrijd zouden gaan beginnen. Gezien hun fysieke toestand werd er tot het laatst gewacht met deze beslissing zodat één van hen wellicht de functie van libero nog op zich zou kunnen nemen. Maar beide spelers werden fit genoeg bevonden om gedurende de wedstrijd ook nog een paar keer te kunnen springen.

Waar de Bornse mannen ouderwets ontspannen aan de wedstrijd begonnen was al vrij snel duidelijk dat dat niet gold voor de nummer 2 in de promotieklasse. Kennelijk zat er voor de studenten wel wat druk op. Want waar Harambee normaal bekend / berucht is om hun liedjes en luidruchtigheid was het woord “timide” deze vrijdagavond meer van toepassing. Een mooi voorbeeld van het verschil in wedstrijdbeleving vond al na enkele punten plaats. Snellers wilde de setup van Buis middels een tactische bal over het blok plaatsen. Maar dat blok zat toch een tikkeltje hoger dan hij verwachtte, dus keerde de bal terug op de grond naast Snellers. Punt voor Harambee. Maar het vieren van het punt door de Harambeërs werd overstemd door het gelach aan Bornse zijde. Ja, Snellers (en anderen), deze jongens aan de andere kant van het net kunnen wel volleyballen. Dus helemaal op de chill-stand gaan we dit niet winnen. Zoveel was nu wel duidelijk. Gelukkig was er nog wel een versnelling over, maar bleef het ook ontspannen aan de kant van Apollo 8. De spreekwoordelijke pis werd niet lauw. Ik zie op de site van de NeVoBo dat deze eerste set in 25-23 was geëindigd. In mijn gedachten was dat 25-20. Misschien dat dat iets met de storing van het systeem bij de bond te maken heeft of met de door mij genuttigde bokjes na de wedstrijd. Of was de teller afgeleid door de vangbal van Amber? Feit is dat de eerste set een redelijk eenvoudige prooi voor de koploper in de promotieklasse was.

In de tweede set ging het niet meer helemaal vanzelf. Harambee wist prima punten te scoren en Apollo 8 zelf had steeds meer moeite om de bal aan de grond te krijgen. Uiteindelijk werd het nog wel even spannend, maar de winst van dit setpunt ging naar de studenten uit Enschede.

Gelukkig beschikt heren 3 over een brede selectie. En ondanks de afwezigheid van de heren Hogt en Wes konden er in de derde set toch 4 frisse spelers ingebracht worden. Aangezien dat fris vrij letterlijk genomen kan worden werd het eerste gedeelte van de derde set gebruikt als warming up. Harambee had de smaak na de winst in de tweede set te pakken en liep snel uit. Langzaam maar zeker kwamen er wat zweetdruppels op de hoofden van de Bornenaren. De juiste temperatuur was bereikt. Op 20-24 voor Harambee kon de derde set echt beginnen. En dat hebben ze geweten. Toen Waanders, met een geplaatste bal (!), de set winnend afsloot hoorden alle aanwezigen in De Veste een luide “knak” aan de kant van de paars-oranje mannen. 27-25 en nog maar een set van de overwinning verwijderd.

De vierde set bleek een formaliteit. De studenten kwamen de teleurstelling van het verlies in de derde niet meer te boven en de arbeiders konden zich alvast een beetje gaan sparen voor de evaluatie. Na een afgetekende 25-17 werd het verschil op de ranglijst dus met 3 punten vergroot.

Harambee heren 2 deelt nu de tweede positie met Volley ’68. Zij mogen a.s. vrijdag onderling uitmaken wie de echte nummer twee is. Heren 3 heeft een weekje rust en speelt vrijdag 13 december de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie. Om 20:00 uur zal de nummer 4 van de promotieklasse in De Veste de tegenstander zijn. Een echte derby tegen Devoc uit Delden. Dit zijn altijd bijzondere ontmoetingen en aangezien dit keer de titel “herbstmeister” voor Apollo 8 op het spel staat is spektakel gegarandeerd.

Details

Datum Tijd League Seizoen
29 november 2019 20:00 Promotieklasse Heren 2019-2020

Resultaten

Team1234
Heren 325232725
Tegenstander23252517

Locatie

De Veste
H.F. Roetgerinklaan 1 Borne, Nederland