Moeizame overwinning heren 3 op Wevo HS1

Verslag

heren 3 apollo 8

Twee jaar geleden speelden enkelen van ons de laatste wedstrijd tegen promovendus Wevo ’70. Dit betrof een promotie- / degradatiewedstrijd waar uiteindelijk zeer eenvoudig afgerekend werd met de mannen uit Weerselo. Aangezien het heren 3 van destijds toch wel een stukje minder wordt ingeschat dan het huidige team mag deze tegenstander geen probleem zijn. Was de gedachte vooraf. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie. Onderschatting. Etc. etc.

Als je in de eerste set dan ook nog eens gelijk 8-0 voor staat wordt er wel eens een versnelling terug geschakeld. Waarvan akte. Op halve kracht werd de eerste set alsnog ruim gewonnen. Maar in de loop van de wedstrijd werd het steeds lastiger voor de Bornenaren. De pijntjes die her en der opspeelden hielpen ook niet mee natuurlijk. Hierdoor kwamen hoofdblokkeerders als passer lopers te spelen. Dit in combinatie met het gemis van Hernia Hogd maakt dat de passlijn van Apollo 8 fragiel was. Met wat kunst en vliegwerk werden sets 2 en 3 ook gewonnen. En dus was in ieder geval de wedstrijd binnen en de kans op een vijfsetter verkeken. Dat is toch altijd wel een doel op zich namelijk.

In de vierde set nog even laten zien dat we wel wat beter kunnen was de doelstelling vooraf. Maar daar kwam in het veld weinig van terecht. Het was niet best en er werd maar niet geschoven door blokkering en verdediging, waardoor Wevo ’70 telkens dezelfde ballen kon blijven scoren. Omdat Slagers met zijn brakke hoofd waarschijnlijk geen versterking voor het zwalkende team zou zijn werd Kamphuis nog even als spelverdeler binnen de lijnen gebracht. Maar veel meer dan een korte opleving kon hij helaas niet teweeg brengen.

Winst is winst, de Grolschjes in ’t Trefpunt te Weerselo smaakten er niets minder om. En de goede stemming werd alleen maar beter in Borne waar na de gewonnen wedstrijd van dames 1 de OktoberVeste los ging. A.s. vrijdag zullen we het wat beter willen doen als de 2e ontmoeting van dit seizoen met ons eigen heren 4 al op het programma staat. Bijzondere planning NEEvobo…? Nou ja, dat kon wel weer eens gezellig worden, dus kom maar kijken: vrijdag 15 november, 20:00 uur @ De Veste.

Details

Datum Tijd League Seizoen
9 november 2019 16:30 Promotieklasse Heren 2019-2020

Resultaten

Team1234
Tegenstander19262325
Heren 325282521