Heren 3 boekt zakelijke overwinning op Rosstars

Verslag

Nadat vorige week het seizoen succesvol werd afgetrapt middels een 3-1 overwinning op Volley ’68 stond zaterdagavond de eerste uitwedstrijd op het programma. De Rossumse mannen van Rosstars heren 1 stonden in de Rossweide op ons te wachten. Vanaf alle kanten kwamen auto’s aangereden, de buitenschoenen werden langs het veld omgewisseld voor de volleybalversies en we konden er weer tegenaan.

Ook de Rossummers hadden de eerste wedstrijd gewonnen. En wel met 2-3 van ons eigen heren 4. En ook de afgelopen seizoenen hebben wij wel eens punten laten liggen in de Rossweide, meestal wel met een goede smoes overigens. Dit jaar hadden we die smoes ook al gelijk in de eerste set weer klaar liggen, want al vrij snel moest onze middenman Noordman geblesseerd het veld verlaten. Omdat er niet zoveel wind stond kon Snellers niet kite-surfen en hierdoor hadden we zaterdag dus de luxe van een wisselspeler. Mulder mocht dus eerder dan verwacht zijn opwachting maken in het Bornse sterrenensemble.

Het spel aan Bornse zijde was verzorgd aanvallend werd er bekeken gescoord. De hele set waren de mannen in controle, maar pas vanaf 18-18 werd het gaspedaal even ingedrukt met een klinkende 21-25 als resultaat. De eerste spelers werden tijdens de set-wissel al bang voor een eventueel aanstaand kampioenschap. Maar dat is wellicht nog wat vroeg na de eerste set van de tweede wedstrijd.

Ook in de tweede set werd deze zakelijkheid doorgezet. Zakelijk volleybal is in deze tijd natuurlijk niet helemaal een vrije keuze. De corona-beperkingen m.b.t. yellen en handjeklappen e.d. slaan een groot deel van de emotie uit de sport. We snappen dat het nodig is, maar het wordt er allemaal niet leuker op. Dan maar gewoon winnen, anders is er helemaal niks aan. Aldus geschiedde.

In de derde set sloeg de zakelijkheid om in laksheid. De keiharde statistiek is dat we dit seizoen 100% van onze gespeelde derde sets dik verloren hebben. Dus er zijn nog altijd verbeterpunten bij de morele kampioen van vorig seizoen. Gelukkig werd deze dip ook nu overwonnen door in de vierde set weer een stabiel spel op de vloer te leggen. Zonde dat de scheidsrechter de ultieme inspanning van libero Hogd om een bal middels een geslaagde “pancake” van de grond te houden niet op waarde wist te schatten. Maar uiteindelijk was dit slechts een smetje op deze gewonnen set. En hierdoor werd ook de wedstrijd gewonnen. Jippie.

Onze volgende wedstrijd is de topper in de promotieklasse. Wij mogen als koploper vrijdagavond de nummer 2, Aastad uit Almelo, ontvangen in onze Veste. Tot dan.