Heren 3 begint seizoen met overwinning

Verslag

Heren 3

Ondanks het verzoek van tegenstander Volley ’68 om de wedstrijd te verzetten stonden we afgelopen vrijdag toch tegenover elkaar. Dit heeft met het beleid van heren 3 op dit gebied te maken. Het komt er op neer dat wij geen wedstrijden verzetten. Uitzonderingen daargelaten, maar die bevestigen de regel. Het gelijk van dit beleid bleek vrijdag wel weer toen de mannen uit Losser met meer personen aan de wedstrijd begonnen dan Apollo 8. En dit was niet de eerste keer. Dat er twee man van Harambee 1 (3e divisie) geleend moesten worden om tot dit aantal te komen is bijzonder, maar als dat mag van de Nevobo dan is dat prima. Denk ik? Nou ja, bij deze dus een verzoek aan alle teams die strooien met verzoeken om wedstrijden te verplaatsen: probeer eerst zelf even wat te regelen voordat je je probleem verschuift naar de tegenstander. Er is tegenwoordig kennelijk van alles mogelijk. Bij voorbaat dank.

Na een korte voorbereiding waarbij elke week de training iets meer richting het uur ging waren wij wel nieuwsgierig hoe we het er tegen de subtopper Volley ’68 van af zouden brengen. De Lossenaren staan bekend om hun verdedigende inzet,  wij keken dus van tevoren op tegen de lange rally’s die dat vaak tot gevolg heeft. Maar in de eerste set was daar geen sprake van. Met speels gemak werd deze set binnen gehaald.

De scouts van de tegenstanders op de tribune keken elkaar al verrast aan. Apollo 8 laat aan het begin van het seizoen toch een paar punten liggen? Hoe kan dit? Hebben ze nu wel oefenwedstrijden gespeeld? Rustig aan mensen. De wedstrijd is nog lang niet afgelopen. Want de tweede set begon al heel anders dan hoe de eerste eindigde. Losser nam brutaal een voorsprong en aan Bornse zijde werd er steeds minder gescoord. Deze set werd op het laatst een grote flashback naar vorig seizoen. Ook toen hadden de mannen van Monica Constantinovici een ruime voorsprong te pakken (17-22). Ook toen begon het bij Apollo 8 opeens weer te draaien. Ook toen nam Constantinovici een time-out (21-24). Ook toen stonden de Bornse mannen 30 seconden te klappen. Ook toen bleef het momentum na de time-out aan de kant van Apollo 8. Ook toen nam Constantinovici nog een time-out. Ook toen stonden de Bornse mannen 30 seconden te klappen. Ook toen won Apollo 8 uiteindelijk de set (27-25).

De derde set is altijd lastig. Dus daarom werd het enige frisse bloed wat wij op de bank hadden zitten ingebracht. Buis voor Slagers en door. Maar zo simpel was het niet. Het verlies van de tweede set had Volley ’68 geenszins geknakt. Of dachten wij al dat we de buit binnen hadden? Zo zag het er vanaf de bank en tribune wel uit.  Nou ja, makkie voor Losser in ieder geval.

Dan in de vierde set de overwinning maar veilig stellen. Want een vijfde set zou wel iets teveel van de huidige conditie van het team vragen, daar waren we het wel over eens. Verder waren we het in deze set opvallend vaak oneens met elkaar. En dat was best opmerkelijk aangezien het spel al weer een stuk beter was dan de vorige doorgang. Vanaf 24-19 kwamen de eerste wedstrijdpunten, maar beetje bij beetje slonk het gat. Zou Volley hetzelfde kunstje kunnen flikken als Apollo in de tweede set? Gelukkig (of is het toch gewoon kwaliteit?) werd het niet meer echt spannend en konden we, nadat de 25-23 op het scorebord stond, gezellig de kantine in om de eerste overwinning te vieren.