post

Zilver Jongens A1 bij Kampioenschap Regionale Beker

(Zie ook het fotoalbum)

Ons jongens A1 team heeft afgelopen zaterdag (16 mei 2015) op de finaledag in Wijchen het zilver binnengehaald bij het Regionaal Beker Kampioenschap Oost. Het Bekerkampioenschap wordt elk jaar gespeeld en de finale kan bereikt worden door het spelen van voorronden, en vervolgens kwartfinales en de halve finales. De jongens wisten de finale te bereiken door in de kwartfinale Vrivo uit Vriezenveen te verslaan en vervolgens in de halve finale WSV Warnsveld. De finalewinst in Wijchen om de strijd voor de Regionale Beker Oost ging dit jaar naar Twente ’05 met 0-3. Setstanden 20-25, 22-25 en 17-25.

Coach Pim Mossel vooraf: “Het afgelopen seizoen bleek Twente’05 uit Enschede meerdere malen de betere partij, niet alleen werden wij verslagen, ze werden kampioen in de Topklasse. De bekerfinale is gelukkig een wedstrijd op zich, waarbij de grootste kansen voor Twente’05 zijn, maar waar onze jongens de grote verrassing kunnen worden.”

Voor een verrassing hebben ze helaas niet kunnen zorgen, maar er lagen af en toe wel kansen om de hoek. Vooral bij het kunnen doorstoten naar de 25 punten, bleek het moeilijk de grens van 20 punten te passeren. De eerste set gingen de jongens voluit en bleek Twente ’05 nog in staat met een goede setstand af te sluiten. In de tweede set kwam de setwinst dichterbij voor Ecare Apollo 8, maar had tegenstander Twente ’05 ook nu net iets meer in huis om de set in hun voordeel te kunnen beslissen. Deze tweede set kostte echter dermate veel inspanning, dat het kaarsje tijdens de derde set langzaam aan begon uit te gaan en setverlies en dus wedstrijdverlies in aantocht was.

Het bereiken van de finale is op zich al een hele eer, temeer omdat de jongens als enig team van Ecare Apollo 8 waren overgebleven van de acht ingeschreven teams voor het Nationaal en Regionaal Bekerkampioenschap. De A-jongens doorlopen bij Ecare Apollo 8 de jeugdopleiding en is het bereiken van de finale een kroon op het werk van jarenlang trainen en wedstrijden spelen binnen de diverse leeftijdscategorieën. Bij met name de jongste teams is er plaats voor jongens. Op basisscholen hebben kinderen al kunnen kennismaken met CMV volleybal en dezelfde spelvorm spelen ook de mini’s bij de club, waarna bij de C-leeftijd de overstap is naar de bekende spelvorm zes tegen zes. (voor info: jeugdcommissie@apollo8.nl)

Zie ook het fotoalbum

DSC_0193_site
JA1 2e Regionale Beker Oost 2014-2015
boven vlnr: Stijn Veldhuis, Coen Verschuur, Bas Wiersma, Koen Poortema, coaches Tom Feldkamp en Pim Mossel
onder vlnr Joris Schuuring, Koen Kuipers, Sven Duwe, Stijn Hannink, Dion Vreeling