Van Tarel wint goud op World Transplant Games

Gisterenavond heeft Wolter van Tarel, als coach van het Volleybalteam tijdens de 20e editie van de World Transplant Games goud behaald met zijn team.

Na een zeer pittige wedstrijd in de halve finale tegen Hongarije kwam Oranje terecht in de finale. Daarin kwamen zij tegenover gastland en één van de grootste concurrenten, Argentenië, te staan. Oranje wist echter in een bloedstollende finale op het tandvlees te winnen en zo het goud binnen te halen.

Deze Spelen voor Getransplanteerden vinden eens in de twee jaar plaats. Doel van deze Spelen is het generen van publiciteit om te laten zien waar mensen toe in staat zijn na een orgaantransplantatie en om zo op deze manier meer donoren te werven.

 

Voor wat betreft het volleybalteam. De laatste anderhalf jaar hebben ze eens in de maand op een zondag een trainingsdag gehad. De spelers en trainer wonen verspreid over het hele land en elke maand organiseert een speler/trainer een trainingssessie. Hij/zij zorgt dan voor een trainingsfaciliteit en zoekt een tegenstander om tegen te spelen.

Wolter is vele jaren actief geweest in het bestuur van de Stichting Sport en Transplantatie. Ook was dit Wolter’s laatste toernooi waarin hij actief was als volleybalcoach. In de 8 (!) keer dat hij coach was is hij slechts 1 keer niet in de prijzen gevallen als coach. Wolter heeft 4 keer brons en 3 keer goud behaald. Herman Stam gaat nu zijn taak als coach van dit volleybalteam overnemen met , hopelijk, net zo veel succes!

Zie ook de pagina van Stichting Sport en Transplantatie

Reacties “Van Tarel wint goud op World Transplant Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.