post

Winst voor Dames 1 in vijfsetter

Op zaterdag 13 november speelde Dames 1 de derby tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 in Ootmarsum. De Bornse eredivisionist maakte het spannend en won in vijf sets.

Apollo 8 begon als favoriet aan de wedstrijd, maar had een zware dobber aan de tegenstander uit Ootmarsum. Na een goed begin (20-25 in de 1e set) nam de thuisploeg het initiatief halverwege de 2e set over (25-17). De ploeg van Thijs en Bart Oosting stelde in de derde set orde op zaken (18-25), maar kon dit in de 4e set niet doorzetten (25-21). Met veel passie en strijd herpakte Apollo 8 zich in de beslissende set en won overtuigend met 5-15.

Mindere dag

Diagonaal Tess de Vries vertelt na de wedstrijd: ‘In de eerste set was er nog niet veel aan de hand. Set twee daarentegen kwamen we met een flinke voorsprong toch zwaar onder druk te staan door een goede serve van de tegenstander. We wisten deze reeks dan ook niet te doorbreken. In set 3 hadden we de pass weer onder controle en werden de kansen afgemaakt. Zoals het spel in set 3 weer was terug gevonden, was het in de 4e set weer zoek. Dit weer onder een grote servicedruk en veel eigen fouten in aanval. In de 5e set laten we dan toch zien dat we ons ook tijdens een mindere dag niet uit het veld laten slaan en toch de 3-2 winst pakken.’

Tekst gaat verder onder de video.

Twee punten

‘We hielden twee punten over aan de derby tegen Set Up’65, reageert Thijs Oosting na de nipte overwinning. ‘Na anderhalve set leek er geen vuiltje aan de lucht, op 8-16 voorsprong in die set kwam echter Elyne Nijhuis aan serve. Ze serveerde de ene na de andere kanonskogel af waar we geen antwoord op hadden. Kwamen we toch in de rally, dan maakten we het zelf niet af. Een zeker lijkende 0-2 voorsprong werd 1-1. De 3e set ging het lang gelijk op en richting het einde van de set wisten we een gaatje te slaan en deze winnend af te sluiten. In de 4e set liep Set Up al snel uit, bij 11-11 kwamen we weer gelijk, ze liepen echter ook gelijk weer uit waardoor de 4e set naar de thuisploeg ging. De 5e set was het bijna alleen maar eenrichtingsverkeer vanuit ons, waardoor we de wedstrijd met 2-3 wisten te winnen. Het was lang niet altijd goed, maar er werd hard gestreden, niet alleen in het veld, maar ook alle credits voor de meiden aan de kant die als ”7e vrouw” fungeerden.’

Europacup

Apollo 8 maakt donderdag 18 november haar Europese debuut. In de 1/16e finale van de Challenge Cup speelt het team tegen het Spaanse Sanaya Libby’s La Laguna. Helaas is er door de coronamaatregelen geen publiek toegestaan. De wedstrijd is online live te zien via de social media kanalen van RTV Oost of via onze livestream.

Vervolg eredivisie

Zondag 21 november speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen VCN. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is ook te bekijken via de livestream.