post

Winst voor Dames 1 in Apeldoorn

Op woensdag 16 oktober speelde Dames 1 de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Dros Alterno in Apeldoorn won de Bornse formatie met 1-3 en pakte daarmee de eerste overwinning in het nieuwe volleybaljaar.

Apollo 8 wist de eerste twee sets met ruime cijfers te winnen (11-25 en 15-25). In de derde set was de Apeldoornse formatie nog te sterk (25-17), maar Apollo 8 stelde in de vierde set orde op zaken en won de set met 21-25 en daarmee de wedstrijd met 1-3.

‘Mede door veel servedruk weten we de eerste twee sets eenvoudig te winnen’, zegt diagonaalspeelster Tess de Vries. ‘Dit konden we helaas niet in de derde set vasthouden waardoor Dros Alterno de aanvallers goed in stelling wist te brengen. Gelukkig herpakken we ons in de vierde set waardoor we de punten meenemen naar Borne.’

Carlijn Koebrugge.

Trainer Thijs Oosting vult aan: ’Met verzorgd volleybal en veel servedruk winnen we de eerste twee sets met duidelijke cijfers. Serverend waren we in set drie minder waardoor de thuisploeg aanvallend makkelijk kon scoren. In de vierde set ging het tot 8-8 gelijk op en daarna liepen we zeven punten uit. Dros Alterno kwam nog even dichtbij door een aantal punten op rij te scoren, maar door goed aanvallend werk aan onze kant slepen we de set en de wedstrijd binnen.’

Zaterdag 19 oktober komt Apollo 8 opnieuw in actie. In een thuiswedstrijd is VC Sneek de tegenstander. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.