Winst en verlies voor Dames 1

In het weekend van 20 en 21 maart kwamen de dames van Apollo 8 twee keer in actie in de kampioenspoule van de eredivisie. Op zaterdag was Apollo 8 in drie sets snel klaar met Regio Zwolle Volleybal. Op zondag kwamen de dames uit Borne te kort tegen Sliedrecht Sport (0-3 verlies).

Regio Zwolle Volleybal
De Bornse formatie begon met duidelijke bedoelingen aan het treffen tegen Regio Zwolle Volleybal. De eerste set werd met ruim verschil gewonnen (20-25). Ook in de tweede set pakten de bezoekers een lichte voorsprong. Aan het einde van de set liet het Zwolle terug komen waardoor het nog spannend werd. Het team van Thijs en Bart Oosting sloeg op het tweede setpoint toe en won met 24-26. Daarmee was het verzet van Zwolle gebroken. Apollo 8 liep in de derde set al snel uit en won met een groot verschil (14-25).

Sliedrecht Sport
Apollo 8 begon moeizaam aan de wedstrijd tegen de regerend landskampioen Sliedrecht Sport. Het team wist niet onder de servedruk van de bezoekers uit te komen en verloor de eerste set ruim met 15-25. Ook in de tweede set kreeg het geen vat op de sterke service van Sliedrecht. Bij vlagen liet Apollo 8 goed spel zien, maar dit werd afgewisseld met slordigheden. De winst ging opnieuw naar de bezoekers (17-25). In de derde set liet Apollo 8 zien dat ze niet voor niets de ranglijst aanvoeren. Sliedrecht pakte een kleine voorsprong, maar de thuisploeg kwam op 15-15 langszij. Apollo 8 pakte de voorsprong en kreeg twee setpoints, maar wisten die niet te verzilveren. Sliedrecht sloeg bij het eerste matchpoint wel toe en ging met 24-26 met de winst er vandoor.

Wisselende prestaties
‘In Zwolle hadden we ons plan goed op orde. In de eerste twee sets ging het gelijk op, maar we bleven rustig. We wisten een snel tempo te spelen in ons spel waardoor wij de wedstrijd in het voordeel wisten te beslissen. Tegen Sliedrecht konden we het spel van zaterdag helaas niet voort zetten. We hadden het erg moeilijk met de serve en konden daardoor niet ons eigen spel spelen. In de derde set kregen we meer grip op de tegenstander, maar was aan het eind helaas niet goed genoeg. Op naar woensdag!’, reageert speelster Fleur Meinders na beide wedstrijden.

Revanche
‘We begonnen de wedstrijd tegen Sliedrecht Sport heel matig’, concludeert trainer Thijs Oosting. ‘Zowel passend als aanvallend was ons niveau onder de maat. Halverwege de tweede set ging het beter lopen. Dat resulteerde in een voorsprong in de derde set. We kregen twee setpoints, maar benutten deze niet. Geen man over boord, komende woensdag wacht eerst de thuiswedstrijd tegen VC Sneek. Aankomende zaterdag kunnen we al revanche nemen in en tegen Sliedrecht.’

Apollo 8 speelt woensdag om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen VC Sneek De confrontatie is te bekijken via de livestream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.