Voorlopige selectie Dames 1 seizoen 2021-2022 bekend

De dames van Apollo 8 eindigden afgelopen weekend als nummer twee van Nederland. Hiermee is het huidige seizoen afgerond, maar er wordt ook al vooruit gekeken naar het nieuwe volleybalseizoen. Daarom hebben er in afgelopen weken contractbesprekingen plaats gevonden met een groot aantal speelsters. De meeste speelsters van de huidige bekerwinnaar komen volgend jaar ook in actie voor de Bornse eredivisionist. Bekijk voor een overzicht deze video:

Fleur Meinders, Tess de Vries, Emma Bredewoud, Juliet Huisman, Marije ten Brinke, Rianne Vos, Florien Reesink, Esther Huls, Carlijn Koebrugge, Eline Gommans en Daphne Knijff spelen ook komend seizoen bij Apollo 8.

Lisa Louwrink en Floor Steenwelle draaiden afgelopen seizoen een dubbel volleybalprogramma tussen het eerste en het tweede damesteam. Zij komen in het nieuwe volleybalseizoen uit voor Dames 2 en trainen, waar het mogelijk is, mee met het eerste team.

Ook zijn er nog een aantal besprekingen met speelsters gaande. Op korte termijn verwacht de club hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

“We zullen speelsters verder moeten ontwikkelen om grenzen te kunnen verleggen. Het spelen van wedstrijden op hoog niveau is daarin essentieel.”

Selectie intact
‘We hebben bijna de hele selectie intact kunnen houden, daar zijn we heel blij mee’, lichten trainers Bart en Thijs Oosting toe. ‘Voor Fleur, Daphne en Eline betekent dit hun tweede seizoen in Borne, alle andere meiden spelen al drie seizoenen of meer voor Apollo 8. Doordat we wederom de grootste kern bij elkaar kunnen houden, kunnen we door blijven bouwen aan de ontwikkelingen van deze gretige en talentvolle groep. Daarnaast kunnen we verder werken aan de stabiliteit in ons spel. We zullen speelsters verder moeten ontwikkelen om grenzen te kunnen verleggen. Het spelen van wedstrijden op hoog niveau is daarin essentieel. De voorbereiding zal daar een belangrijke rol in gaan spelen, doel is om veel wedstrijden tegen Belgische en Duitse eredivisieteams te gaan spelen. Dit moet uiteindelijk leiden tot (opnieuw) een seizoen met veel sportieve hoogtepunten en dat het liefst in een bomvolle sporthal De Veste.’

Vertrek Kim Klein Lankhorst
Kim Klein Lankhorst zal Apollo 8 na twee jaar eredivisie gaan verlaten. ‘Kim heeft twee seizoenen geleden de stap gemaakt van Sudosa Assen naar Apollo 8 Dames 1. Ze was destijds 17 jaar oud en kwam uit de 1e divisie. Ze heeft zich stormachtig ontwikkeld tot één van de beste spelverdelers uit de eredivisie en tot eerste spelverdeelster bij Jong Oranje. Met als kroon op haar Apollo 8-tijd het winnen van de beker. Komend seizoen zal ze de stap maken naar Papendal om onderdeel te worden van het project 20-22. We willen haar bedanken voor haar inzet, passie en bijdrage die ze heeft geleverd aan Apollo 8 en we hopen haar in de toekomst in het Apollo 8 shirt terug te zien.’

‘Ik heb twee mooie jaren gehad bij Apollo 8. Van mijn debuut in de eredivisie tot aan het winnen van de beker en het spelen om de landstitel. Het team, de staf en de club ga ik zeker missen, maar ik ben vooral heel blij dat ik dit allemaal mee heb mogen maken bij Apollo 8’, reageert Kim op haar vertrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.