post

Voorbeschouwing Europese volleybalwedstrijd in Borne

Op donderdag 18 november maakt Apollo 8 voor het in het eerst in haar clubgeschiedenis het Europese debuut. In de 1/16 finale van de Challenge Cup speelt de Bornse eredivisionist tegen het Spaanse Sanaya Libby’s La Laguna. Een voorbeschouwing met de trainers Thijs en Bart Oosting.

Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in sporthal De Veste. Door de coronamaatregelen mag er helaas geen publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn. ‘Dat is natuurlijk erg jammer’, reageren trainers Thijs en Bart Oosting. Dat hadden we ons anders voorgesteld. We keken als team, net als vele anderen, enorm uit naar een volle Veste en een prachtige volleybalavond. Achter de schermen is door veel vrijwilligers keihard gewerkt om deze speciale wedstrijd mogelijk te maken. Daar zijn we ontzettend trots op. Voor al deze mensen gaan we donderdag extra hard knallen, want de wedstrijd gaat door.’

Toewerken naar de wedstrijd

In de afgelopen weken is toegewerkt naar de wedstrijd tegen Tenerife. ‘De intensiteit van de trainingen, de hoeveelheid training, het aantal krachttrainingen en het type krachttraining dat we hebben gedaan is aangepast om komende twee weken fysiek top te zijn. Want tussen de twee Europese wedstrijden door spelen we ook in het weekend het reguliere competitieprogramma. Een vol programma dus’, vertelt Thijs. ‘Ons eigen niveau halen, dat is het belangrijkst’, vult Bart aan. ‘Dat we strijden voor elke bal en dat de supporters kunnen genieten van een mooie strijd. Een ronde verder komen zou super zijn, maar daarvoor zijn we wel afhankelijk van de tegenstander’.

Sanaya Libby’s La Laguna

‘Wat we weten van de tegenstander? Het team bestaat uit alleen maar profs en de gemiddelde leeftijd ligt hoger dan bij ons. Het team bestaat naast Spaanse dames ook uit een Française, twee Amerikanen en een Cubaanse. We hebben inmiddels vier wedstrijden van Tenerife weten te bekijken dat ons helpt in de voorbereiding op deze wedstrijd. We komen donderdag de 18e in de middag samen. We gaan eerst wat drinken met het team en vervolgens werken we een relatief korte wedstrijdtraining van een uur en een kwartier af. Daarna hebben we een sportmaaltijd en om 19.00 uur zal de laatste teambespreking zijn. Precies 42 minuten voor aanvang van de wedstrijd start onze warming up.’

Voorrecht

‘Ondanks dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de thuiswedstrijd kijken we uit naar deze unieke wedstrijd. Daarnaast hebben we natuurlijk ook veel zin in de reis en de wedstrijd op en tegen Tenerife. We zijn ons er heel goed van bewust dat het een voorrecht is wat we (gaan) meemaken met elkaar. Ondanks alle maatregelen gaan we er samen ontzettend van genieten. Niet alleen met het team en staf, maar met iedereen die Apollo 8 een warm hart toedraagt’, sluiten de heren af.

Wedstrijd live op online kanalen RTV Oost

De wedstrijd is op donderdag 18 november vanaf 20.00 uur rechtstreeks te volgen op het YouTube-kanaal en de website van RTV Oost. De uitzending begint om 19.50 uur met een voorbeschouwing vanuit sporthal De Veste. Op tv volgt die avond om 22.30 uur een ruime samenvatting van de wedstrijd. De wedstrijd is ook te bekijken via de livestream van Apollo 8.

Digitaal programmaboekje

Download hier het digitale programmaboekje met de samenstellingen van beide teams.

2 Reacties “Voorbeschouwing Europese volleybalwedstrijd in Borne

  1. succes allemaal jammer dat we er niet bij zijn we gaan er voor zitten of via de stream of via tv ik meen dat tvoost het ook uitzond? 🙂 >>>>HUP APOLLO!

    • Klopt Richard! RTV Oost zendt de wedstrijd live uit. Je kunt ook inschakelen op de livestream waar de wedstrijden in de eredivisie worden uitgezonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.