Volleybalvereniging Apollo 8 viert 50ste verjaardag

Volleybalvereniging Apollo 8 uit Borne viert in 2019 haar 50 jarig jubileum. De vereniging laat dit niet ongemerkt voorbij gaan en organiseert verschillende activiteiten voor de leden, vrijwilligers en ‘noabers’.

Op 6 januari 1969 werd de Bornse volleybalvereniging  door enkele enthousiastelingen opgericht en kreeg de naam Apollo 8. Het eerste seizoen werd gestart met één meisjesteam, één damesteam en één herenteam.  Vijftig jaar later is de club gegroeid naar ruim zeshonderd leden waarbij het eerste damesteam sinds dit seizoen uitkomt in de eredivisie. Apollo 8 speelt met twaalf damesteams, zes herenteams, dertien meisjesteams, drie jongensteams, zeven recreantenteams en ruim honderd mini leden in verschillende competities. ‘Hiermee zijn we de grootste volleybalvereniging in Twente’, vertelt voorzitter Martin Reesink trots. ‘ Apollo 8 is een vereniging waarin we topsport combineren met breedtesport. Dat zie je terug in het aantal leden en de betrokkenheid in de vereniging. Vijftig jaar is een mooie mijlpaal waarbij we best even mogen stil staan bij de dingen we als vereniging samen hebben bereikt. Daarom organiseren we verschillende feestelijke activiteiten en dat begint al direct in het eerste weekend van 2019’.

Nachtvolleybaltoernooi en verjaardagsfeest
‘ We beginnen op 5 januari met een nachtvolleybaltoernooi in sporthal De Veste voor de jeugdleden en de senioren.  De hele nacht wordt gevolleybald en er is gezorgd voor activiteiten tussen de wedstrijden door’, zegt Martin Reesink. ‘ Op zondag 6 januari zijn we echt jarig en vieren we een verjaardagsfeest voor onze leden, vrijwilligers en genodigden. Hierbij zijn ook onze ereleden aanwezig waarvan een aantal de oprichters zijn van Apollo 8. Dat is natuurlijk bijzonder en daar staan we ook zeker bij stil’.

Wijkvolleybaltoernooi inwoners Bornsche Maten
Op zondag 3 februari organiseert Apollo 8 een wijkvolleybaltoernooi voor de inwoners van de Bornsche Maten. Martin Reesink: ‘We willen ons jubileum graag vieren met onze ‘noabers’ en organiseren daarom een toernooi in sporthal De Veste midden in de wijk’. Iedereen die woont in de wijk en ouder is dan 18 jaar kan mee doen. Aanmelden kan  tot 20 januari via wijktoernooi@apollo8.nl. Meer info is te lezen op: https://www.apollo8.nl/wijkvolleybaltoernooi-van-de-bornsche-maten/

Overige jubileum activiteiten
De maand maart staat vol met jubileum activiteiten. Apollo 8 organiseert een activiteit voor de kinderen van basisschool De Vonder. Een feestdag- en avond voor de jeugdleden, senioren, vrijwilligers en oud-leden. In mei wordt een speciaal jubileumkamp gehouden.

Wedstrijden
In het eerste weekend van januari worden naast de jubileumactiviteiten ook wedstrijden gespeeld. Zo komen de jeugdteams op zaterdag 5 januari in actie tijdens de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Op zondag 6 januari speelt Dames 1 in de ¼ finale van het nationale bekertoernooi. Zij spelen om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen SV Dynamo uit Apeldoorn.

3 Reacties “Volleybalvereniging Apollo 8 viert 50ste verjaardag

  1. Veel plezier. Wel bijzonder en jammer dat oud bestuursleden, oud voorzitters en vrienden van Apollo 8 geen uitnodiging ontvangen om dit jubileum mee te mogen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.