post

Volleybaltraining voor bewoners AZC

Afgelopen maandag hield Ecare Apollo 8 de eerste training voor vijftien bewoners van het Asielzoekerscentrum in Azelo.

Aan het einde van vorig jaar hield het AZC in Azelo een koffie inloopochtend. Bornenaar Andre Muller bezocht deze ochtend en kwam zodoende daar met een aantal Eritrese jongens van rond de 25 jaar in gesprek. Deze jongens bleken elkaar op het AZC gevonden te hebben in het spelen van volleybal.
Andre kwam hierdoor al snel via zijn netwerk terecht bij Ecare Apollo 8. Met de vraag of er misschien eens wat extra georganiseerd kon worden voor deze jongens. Hierop schakelde de vereniging haar vrijwilligers in en al snel was het één en ander dan ook afgestemd.

En afgelopen maandag was het dan zover. De Eritrese jongens kregen de eerste training  in ’t Wooldrik. Bij aankomst werden zij verwelkomd door de trainer en enkele leden van Ecare Apollo 8. Omdat zij zelf nog niet over degelijke sportkleding beschikten had de vereniging hier nog een verrassing. Na enkele contacten was de volleybalbond Nevobo namelijk al snel bereid om enkele korte en lange sportbroeken te doneren. En Ecare Apollo 8 vulde dit aan met een eigen sportshirt.

Na het ontvangen van de kleding konden ze aan de training beginnen in hun (eerste) nieuwe sportkleren. De training zelf was vooral een kwestie van veel uitleg middels gebaren en korte Engelse woorden. Het partijtje als afsluiting van de training was spannend en werd vol inzet gespeeld. Al met al spatte het enthousiasme van de jongens er vanaf!

[AFG_gallery id=’90’]

4 Reacties “Volleybaltraining voor bewoners AZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.