Vernieuwing Technische lijn Ecare Apollo 8 in gang gezet

Dit seizoen is er door de Technische Commissie gekeken naar de mogelijkheden om de technische lijn binnen Ecare Apollo 8 te optimaliseren. Met als doel om een zo optimaal mogelijke aansluiting te realiseren voor zowel de spelers als de trainers. En waarbij er gewerkt zal gaan worden vanuit een zo eenduidig mogelijke lijn van de mini’s tot aan de seniorenselecties. En dan zowel voor de selectie- als voor de breedteteams.

Drie technische lijn trainers per selectielijn:
Om de kwaliteit van de trainingen omhoog te brengen en uiteindelijke de goede kwaliteit te bewaken, zal er gewerkt gaan worden met drie “technische lijn trainers”. Deze trainers zullen de technische trainingen bij twee of drie teams gezamenlijk, samen met de teamtrainers verzorgen. Deze teamtrainers verzorgen daarbij ook de teamtraining, die aanvullend op de technische training komt.

Op deze wijze wordt er over de teams heen een eenduidige lijn ingevoerd. Daarbij vindt dan ook kennisoverdracht plaats naar overige trainers, waarmee ook de trainingen van de breedte teams uiteindelijk kwalitatief zullen verbeteren.

Deze lijn willen we inzetten om zowel de meisjes/dames op niveau te houden of omhoog te brengen, maar ook om bij de jongens/heren een kwaliteitsimpuls te realiseren en zodoende hier te groeien.

Na de eerste uitwerkingen in november zijn verschillende trainers benaderd om de juiste trainer voor de juiste plek te vinden in deze vernieuwde opzet. Inmiddels kunnen wij hiervan de eerste resultaten mededelen.

 

“Technische lijn trainer” talenten heren
Henk Hansma zal aangesteld worden voor de derde training van Heren 1 in combinatie met talentvolle spelers. Tevens zal hij als “technische lijn trainer” voor de talenten van Ecare Apollo 8 voor zijn rekening gaan nemen.

Met Henk als oud eredivisie speler en trainer hebben we een toptrainer in huis weten te halen, die onze talenten in het herenvolleybal naar een nog hoger niveau kan brengen.

Heren 2
Helaas heeft Henny Boevink aangegeven vanaf komend seizoen vanwege privé redenen minder tijd beschikbaar te hebben om zich volledig in te kunnen zetten voor ons tweede heren team. Er wordt hiervoor op dit nog gezocht naar een nieuwe juiste trainer voor dit team.
Met Henny wordt er nu nog nader bekeken op welke wijze wij zijn kennis en inzet kunnen behouden voor onze vereniging.

Heren 1:
Als hoofdtrainer voor Heren 1 is onlangs overeenstemming bereikt met Theo Peters. Theo is een bekende naam bij Ecare Apollo 8 en zal het stokje overnemen van Harry Proost, die na drie jaar afscheid neemt. Wij bedanken Harry voor zijn enthousiaste inzet. Dit seizoen voorziet Theo reeds de derde training in combinatie met Heren 2. Met zijn jarenlange ervaring op (inter)nationaal niveau zijn wij verheugd dat hij deze lijn vanaf komend seizoen door zal gaan zetten bij ons eerste mannen selectie team.

 

Mini’s, Meisjes C, Meisjes B, Dames 4
Als eerste “technische lijn trainer” kunnen we voor de meisjes selectielijn Anika de Beer bekend maken. Met haar jarenlange ervaring als jeugdtrainster en RTC trainster hebben we als Ecare Apollo 8 met Anika iemand weten aan te trekken die met uitstek ervaren en gekwalificeerd is om jeugdspeelsters op te leiden tot een voor hen zo hoog mogelijk niveau.

Dames 2:
Voor Dames 2 hebben we Thijs Prins als nieuwe trainer binnen weten te halen.
Na zijn periode als trainer van de Volleybal Academie Twente, heeft Thijs afgelopen jaar als trainer van Pollux Dames 1 zich in de kijker weten te zetten door een selectie van jonge speelsters tot een hecht team te brengen. Waarmee hij op dit moment een riante eerste positie afdwingt.
Wij denken met Thijs een uitermate geschikte kandidaat binnen te halen, die zijn werk als opleider van jonge speelsters kan voortzetten bij ons tweede selectie team. En de toptalenten voor te bereiden voor het eerste dames team.

Dames 1:
Als hoofdtrainer voor ons eerste dames team hebben we overeenstemming weten te bereiken met het doorzetten van de samenwerking met Bart Oosting als hoofdtrainer en Harry van de Riet als assistent trainer. Met beide verlengingen zijn we als Ecare Apollo 8 verheugd. Bart heeft in de afgelopen jaren een sterk fundament gelegd voor een stabiele topdivisie ploeg. Met Harry van de Riet die meer tijd zal krijgen voor Dames 1 zal dit fundament verder uitgebouwd kunnen worden om daadwerkelijk bovenin mee te gaan draaien en nog een stapje verder te komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.