post

Vernieuwd Heren 1 begint het seizoen in Elburg

Voor de mannen van Apollo 8 begint het nieuwe seizoen in de 1ste divisie met een bezoek aan Elburg om daar aan te treden tegen E.V.V.. Ooit was Elburg een vissers- en handelsplaatsje dat rechtstreeks op de Zuiderzee uitkeek. Met de voltooiing van de Afsluitdijk in 1932 werd de Zuiderzee gesplitst in twee afzonderlijke wateren. Het binnendijkse deel heet sindsdien IJsselmeer (waarvan later het Markermeer werd afgesplitst), terwijl het buitendijkse deel onderdeel is geworden van de Waddenzee.

In maart 1976 is de Elburger Volleybal Vereniging ontstaan, terwijl Elburg destijds nog niet over een volwaardige sportaccommodatie voor zaalsporten beschikte. Echter, met de komst van het gemeenschapscentrum / sporthal ’t Huiken in het vooruitzicht werd wel alvast de volleybalvereniging opgericht. En met succes, veel mensen reageerden op een oproep in de Elburger Courant, de belangstelling voor een volleybal vereniging is groot. In januari 1978 vloog de eerste bal in sporthal ’t Huiken over het net en sindsdien is deze sporthal de thuisbasis van E.V.V.

Genoeg nu even over de geschiedenis van E.V.V., tijd om het te hebben over Heren 1 van Apollo 8. Onduidelijkheid is een mooi woord om de situatie van Heren 1 tot en met 2 weken geleden samen te vatten. Vorig seizoen in de 1ste divisie een 10de plek en dus degradatie. Doordat er een andere vereniging is doorgeschoven van de eerste divisie naar de topdivisie moest deze plek opgevuld worden. Meerdere teams hadden zich voor deze vrijgekomen plek in de 1ste divisie gemeld en dus moest er een loting aan te pas komen. Apollo 8 ging er met de ‘hoofdprijs’ vandoor en is dus ook dit seizoen te bewonderen in de 1ste divisie.

Zo’n plek is dan wel leuk, een team is echter ook niet geheel onbelangrijk. Aan de nieuwe trainer Victor Artamonov de taak om een groep samen te stellen die handhaving in de 1ste divisie kan gaan realiseren. Selectietrainingen volgden en 2 weken terug was het dan eindelijk zover, de laatste toezeggingen werden gedaan en het team was eindelijk rond.

Vanuit heren 2 maken Tobias Lansink, Jasper Stam, Martijn Veenhof en Marc Mulder de overstap naar Heren 1. Samen met de van buitenaf gekomen aanwinsten Robbin Hertong en Tijmen Reinders zijn er in totaal 6 nieuwe gezichten in Heren 1. Gebleven zijn Erwin Wes, Rob Smienk, Matteo Rogantini, Rob Sauer en Mark-Willem. Bas Haar is ook gebleven maar sluit i.v.m. stage pas in februari aan en trainer/coach Victor Artamonov zal ook van tijd tot tijd binnen de lijnen zijn spelverdelende kwaliteiten laten zien.

Met zo’n nieuwe groep is het natuurlijk even wennen, dit is ook wel gebleken in de al gespeelde oefenpotjes en bekerwedstrijden. Echter, de vastberadenheid om er een mooi en goed seizoen van te maken is groot binnen de groep. In de uitwedstrijden willen we onze huid zo duur mogelijk verkopen en in de thuiswedstrijden moet onze sporthal weer een onneembare veste worden. Vechtlust, spelplezier en attractief volleybal moeten de pijlers gaan worden van het nieuwe Apollo 8 heren 1.

Terug naar Elburg, waar aanstaande zaterdag onze eerste wedstrijd op het programma staat. In de stad waar in 1990 nog de landelijke intocht van Sinterklaas plaatsvond, zal aanstaande zaterdag de clash plaatsvinden tussen E.V.V. en Apollo 8, Botbekkers tegen Melbuuln. Wat ons staat te wachten weten we niet, echter vinden we dat ook niet zo belangrijk. We gaan uit van onze eigen kracht en gaan vol goede moed deze wedstrijd en het seizoen in de eerste divisie in!

Op 7 oktober staat onze eerste thuiswedstrijd op het programma, om 19.00 in onze vertrouwde Veste. Noteer deze datum alvast in de agenda, wij nodig u bij deze alvast uit om op 7 oktober kennis te gaan maken met het nieuwe heren 1 (en ons natuurlijk te ondersteunen tijdens de wedstrijd)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.