Vanaf 3 maart weer buiten trainen!

Deze week zijn er lichte verruimingen van de sportregels aangekondigd door Premier Rutte en minister De Jonge. Natuurlijk hadden we gehoopt dat we weer konden starten met het trainen in onze sporthal De Veste. Helaas is dit tot 15 maart in ieder geval nog niet mogelijk. De beperkingen voor de binnensport blijven van kracht.

Maar gelukkig zijn er voor buiten sporten in teamverband wel meer mogelijkheden. Daarom gaan we voor de leden in de leeftijd tot en met 26 jaar vanaf 3 maart trainingen aanbieden op de Webton beachvelden bij ‘t Wooldrik. Achter de schermen zijn we bezig met de trainingsschema’s voor deze velden.

Maatregelen
Tijdens het trainen in teamverband hebben we natuurlijk wel rekening te houden met de geldende maatregelen. Je hoeft geen anderhalve meter afstand te houden, maar daar buiten wel. Ook moet iedereen voor 21 uur weer thuis kunnen zijn. Informatie over de trainingen krijg je via je trainer.

Voor sporters vanaf 27 jaar geldt dat je individueel of in groepjes van twee personen mag sporten. Daar is de anderhalve meter wel van toepassing en de samenstelling mag niet veranderd worden. We zijn aan het kijken of we als vereniging ook iets kunnen betekenen voor deze groep volleyballers op de beachvelden. Dit geldt met name voor de teams waarbij enkele teamleden niet voldoen aan de leeftijd van 26 jaar of jonger.

8 maart
Op 8 maart volgt er een nieuwe persconferentie en hopen we dat de maatregelen vanaf 15 maart verder versoepeld gaan worden. Zodat we straks allemaal weer kunnen volleyballen. Dit zal beperkt blijven bij trainen. Als gevolg van corona heeft de NEVOBO besloten om alle resterende wedstrijden uit de kalender te halen. De enige uitzondering hierop is de eredivisie waarin Dames 1 zich geplaatst heeft voor de kampioenspoule. Daarin gaan ze strijden voor het Landskampioenschap.

We zijn blij dat er in deze bijzondere en zware tijd toch mogelijkheden zijn om voor een grote groep leden de trainingen weer te hervatten. We wensen jullie veel plezier en we hopen dat we jullie na 8 maart kunnen vertellen dat we allemaal weer mogen sporten, binnen- en buiten. We volgen de ontwikkelingen op de voet.Beste allemaal, blijf gezond en houd vol!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.