post

Valse start Dames 1 in nieuwe jaar

Dames 1 leed tijdens de eerste wedstrijd in 2022 een verrassende nederlaag. In Borne werd in vier sets verloren van VV Utrecht.

Apollo 8 speelde thuis tegen VV Utrecht en begon als favoriet aan de wedstrijd. De bezoekers wisten de thuisploeg goed onder druk te zetten waardoor Apollo 8 passend problemen kende. VV Utrecht won de eerste set met 20-25. Ook in de tweede set liep Apollo 8 achter de feiten aan en kreeg te maken met een grote achterstand. Dat kon het team niet meer rechtzetten waardoor de winst opnieuw naar de bezoekers ging: 17-25.

Tekst gaat verder onder de video.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg zette de tegenstander onder servedruk waardoor het eenvoudig (25-14) de set naar zich toe trok. In de vierde set ging het gelijk op, maar leek Apollo 8 op de winst af te stevenen. Drie setpoints werden echter niet benut. VV Utrecht sloeg bij het tweede matchpoint wel toe (25-27) en pakte daarmee een onverwachte overwinning (1-3).

Veel eigen fouten

‘Aanvallend lukte het ons in de eerste twee sets niet om de punten te maken. We maakten veel eigen fouten en dan maak je het jezelf moeilijk. Set drie en vier kwamen we aanvallend en serverend beter door. Helaas maken we het zelf niet af aan het einde van de vierde set. Komende week weer hard trainen om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Zwolle’, reageert een teleurgestelde Emma Bredewoud.

Tekst gaat verder onder de foto.

Eigen niveau

‘We zijn het jaar helaas met een nederlaag begonnen tegen een sterk spelend Utrecht. In de eerste twee sets lag onze foutenlast veel te hoog en leverden we weinig druk vanaf de servicelijn. In de derde set serveert Jette Kuipers ons van 5-5 naar 9-5. Vanaf dat moment begint het bij ons te draaien en winnen we de set met ruime cijfers. In de vierde set leek er tot 23-18 weinig aan de hand. Het lukte ons echter niet om door te drukken, Utrecht kwam sterk terug en wist de set en daarmee de wedstrijd binnen te slepen. Komende zaterdag spelen we in Zwolle met als inzet de tweede positie op de ranglijst. Hopelijk weten we dan wel ons eigen niveau weer te halen’, vertelt trainer Thijs Oosting na de nederlaag.

Topper tegen Zwolle

Zaterdag 15 januari speelt Apollo 8 in Zwolle de topper tegen Regio Zwolle Volleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te bekijken via de livestream.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.