post

Tweede zege voor Dames 1 in 2023

Na de thuisoverwinning op FAST boekte Dames 1 haar tweede zege in het nieuwe jaar. In Apeldoorn was het in drie sets te sterk voor Draisma Dynamo.

Op zondag 8 januari speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo. In Borne had Apollo 8 eerder dit seizoen in drie sets gewonnen en het was aan de stand verplicht om de punten mee naar Borne te nemen. Het team van Thijs en Bart Oosting speelde niet groots, maar was in drie sets te sterk voor de thuisploeg (19-25, 26-28, 20-25).

Tekst gaat verder onder de foto.

Niet eenvoudig

Speelster Rianne Vos geeft aan dat het geen eenvoudige overwinning was. ‘Dat was het zeker niet’, zegt ze. ‘In de tweede set werd het nog erg spannend. Er zaten veel lange en mooie rally’s in de wedstrijd die we gelukkig wisten te winnen.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Rianne Vos (rechts) blokkeert samen met Roos Wessels een aanval van Benthe Wismans (9).

Bomvolle week voor de boeg

‘We hebben een degelijke overwinning geboekt tegen Dynamo’, reageert trainer Thijs Oosting na de wedstrijd. ‘De 1e set speelden we stabiel en wisten vanaf 7 gelijk een gat van 6 punten te slaan. In zowel set 2 als 3 kwamen we ietsje achter, in beide sets waren we op tijd bij de les om de overwinning veilig te stellen. Het programma blijft trouwens bomvol, want donderdag wacht de thuiswedstrijd tegen Zwolle en zaterdag moeten we uit naar koploper Utrecht.’

Donderdag Overijssels onderonsje

Donderdag 12 januari speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen provinciegenoot VC Zwolle Topvolleybal. In Borne klinkt het eerste fluitsignaal om 20.00 uur in sporthal De Veste. Kaarten voor dit duel tussen de nummer 4 en 5 van de ranglijst zijn verkrijgbaar in de online ticketshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.