post

Twee nieuwe speelsters Dames 1

Dames 1 heeft zich opnieuw versterkt. Eerder werd bekend dat Marije ten Brinke de stap van het tweede team naar de eerste selectie maakt. Fleur Meinders en Daphne Knijff zijn de twee nieuwe aanwinsten en komend seizoen te zien in Borne. Naast de drie nieuwe aanwinsten heeft Eline Geerdink haar contract verlengd.

Fleur Meinders (spelverdeelster, 18 jaar)
Fleur Meinders – op de foto rechts – speelde de afgelopen drie jaar bij het Talentteam uit Papendal. ‘Met Fleur halen we een talentvolle setter binnen die de concurrentiestrijd aan moet gaan met Kim Klein Lankhorst. Ze heeft zich de afgelopen drie jaar sterk ontwikkeld op Papendal. Ze is een speelster die het spel goed kan versnellen. Ze kon naar verschillende clubs in Nederland, maar we zijn erg blij dat ze voor ons heeft gekozen’, licht trainer Bart Oosting toe. ‘Ik vind Apollo 8 een fijne club en er hangt een goede sfeer in het team’, zegt Fleur. ‘Dit sprak me erg aan en heeft ook voor mij mee gespeeld om voor Apollo 8 te kiezen. Ik wil graag komend jaar in het team een bijdrage leveren om een hoog niveau te halen en hierbij mee te draaien in de top van de eredivisie.’

Daphne Knijff (passer/loper, 23 jaar)
De Twentse Daphne Knijff komt over van Regio Zwolle Volleybal en brengt veel eredivisie ervaring mee naar Borne. ‘Hier waren we nadrukkelijk naar op zoek’, zegt Bart Oosting. ‘Met haar vlieguren in de eredivisie brengt ze balans in onze selectie.’ ‘Ik ben heel blij dat ik komend seizoen weer in Twente ga volleyballen. Apollo 8 is een ambitieuze vereniging met goede faciliteiten en heeft het afgelopen jaar laten zien dat ze tot de top behoren. Het team blijft in grote lijnen bij elkaar en ik ben blij dat ik hier deel van zal uitmaken. Ik verwacht dat we in het nieuwe seizoen grote stappen zullen maken. Het team is een mooie combinatie van ervaren speelsters, speelsters met jong/ jeugd Oranje verleden en speelsters die al een tijd bij Apollo 8 spelen die met deze vereniging hebben gestreden om verschillende prijzen. Waar dit toe zal leiden zullen we zien. Ik heb in ieder geval veel zin om met dit team aan de slag te gaan.’

Apollo 8 heten Fleur en Daphne van harte welkom bij de vereniging en wensen beiden veel succes en plezier in het volleybalhart van Twente!

Verlenging Eline Geerdink
Eline Geerdink kwam vorig seizoen over naar Apollo 8. Zij blijft in Borne en speelt ook volgend seizoen in het Apollo 8 tenue.

Foto rechts: Rudy Biekart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.