post

Twee jonge talenten in selectie Dames 1

Apollo 8 voegt voor het komende volleybalseizoen twee jonge volleybaltalenten aan de selectie toe. Lisa Louwrink, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, en Noa Krikhaar, speelster uit Harbrinkhoek, maken beide een stap hogerop.

De 17-jarige Lisa Louwrink uit Borne speelt momenteel in het tweede team van Apollo 8 op het een-na-hoogste niveau in Nederland. Zij komt het eerste team op de diagonaalpositie versterken. Noa Krikhaar (15) speelt eveneens in de Topdivisie, maar bij Krekkers in Mariaparochie. Zij wordt als libero aan de selectie toegevoegd.

Lisa Louwrink

Lisa is afkomstig uit de jeugdopleiding van Apollo 8 en trainde het afgelopen jaar al mee met de eerste selectie. Ze maakte al haar debuut in de eredivisie en wordt met ingang van seizoen 22-23 definitief aan de selectie toegevoegd. ‘Lisa is een speelster die als aanvalster verassend uit de hoek kan komen. Het doorstromen van Lisa is niet alleen verdienste haar harde werken, maar ook van de inspanningen en kwaliteiten van de trainers uit de selectielijn van Apollo 8’, aldus trainers Thijs en Bart Oosting.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Iwan Fotografie.

‘Ik heb altijd bij Apollo 8 gespeeld en ben begonnen toen ik zes was’, vertelt Lisa. ‘Dit seizoen maakte ik veel punten als passer/ loper in de topdivisie. Ben van plan om als diagonaal veel punten te maken in de eredivisie. Apollo 8 is bovendien een gezellige club waar ik veel mensen ken. Ik kijk uit naar veel spannende wedstrijden met veel publiek. Ik heb er enorm zin.’

Noa Krikhaar

Noa is een ambitieuze talentvolle speelster die overkomt van Krekkers uit Harbrinkhoek. Eerder speelde zij voor Tornado uit Geesteren. Zij komt ook op Papendal uit voor jeugd oranje als libero. ‘Met Noa halen we een libero in huis die veel potentie heeft. Haar wilskracht om ballen van de grond te halen in de verdediging en haar enthousiasme die ze meebrengt maakt het dat Noa een goede toevoeging is op de selectie’, lichten Thijs en Bart Oosting toe.

Tekst gaat verder onder de foto.

‘Ik kreeg de kans om de overstap te maken naar Apollo 8′, vertelt Noa. ‘Meer uitdaging en ik wil steeds hoger spelen. Ik denk dat ik veel kan leren bij Apollo 8. Het is voor mij een nieuwe ervaring met een team dat op een hoger niveau speelt. Ik kijk er naar uit om het team te leren kennen en andere trainers te krijgen, zodat ik daar weer veel van ga leren.’

Apollo 8 is bijzonder trots dat een speelster uit de eigen jeugdopleiding de stap naar de eerste selectie maakt dat uitkomt in de eredivisie. Wij wensen Lisa heel veel succes en volleybalplezier. Wij heten Noa van harte welkom bij Apollo 8. We komen je graag bewonderen in het Apollo 8 shirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.