post

Twee jeugdteams halen finales NOJK

Op zaterdag 30 maart 2019 zal de finale van de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen plaats vinden. Maar liefst twee teams van Apollo 8 hebben de finale gehaald!

CMV meisjes
De meisjes CMV hebben de eerste ronde op zaterdag 5 januari gespeeld in De Lutte. Ze speelden in hun poule gelijk tegen De Bevers, Webton Hengelo en Trivos. Er werd met 2-0 gewonnen van Tornado Geesteren, hierdoor zijn ze derde in de poule geworden. Hierdoor mochten ze de kruisfinale spelen tegen Orion Doetinchem die overtuigend werd gewonnen waardoor ze door gingen naar de halve finale.

De CMV meisjes mochten op 23 februari 2019 nogmaals in De Lutte spelen. In de poule zat Krekkers, Springendal Set Up ’65 en Flash Veendam. Het werd ook dit keer een spannende dag voor de meiden. Ze speelden gelijk tegen De Krekkers en wonnen vervolgens van Flash Veendam. De derde poulewedstrijd hebben ze gelijk gespeeld tegen Set Up ’65. Ze werden eerste in de poule en mochten vervolgens de kruisfinale spelen tegen Tornado Geesteren, dit team waren ze ook al tegengekomen in de eerste ronde. Het werd een spannende wedstrijd waarbij ze de eerste set wonnen met 25-20. De tweede set werd verloren met 23-25. Dit betekende een derde en beslissende set. Deze hebben de meiden overtuigend gewonnen met 15-9! Op naar de finale op zaterdag 30 maart in Wognum!!!!

Meisjes C
Ook de meisjes C hebben zich geplaatst voor de finale van de Nederlands Open Club Kampioenschappen. Dit behaalden ze door op 5 januari 2019 in De Luttermolen te winnen van Lutheria, Trivos en Bas Autowas/ VV Voorsterslag. Door alle wedstrijden overtuigend te winnen hebben de meisjes zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finale NOJK.

De halve finale hebben de meisjes gespeeld in de Dorper Esch in Denekamp. De meiden speelden de eerste wedstrijd tegen Dynamo Tubbergen, deze wedstrijd werd gewonnen met 25-7 en 25-17. De tweede wedstrijd werd de spannendste poulewedstrijd, deze speelden ze tegen Longa ’59 uit Lichtenvoorde. Beide sets werden gewonnen met 25-19. De derde poulewedstrijd werd eenvoudig gewonnen van Impala. Hierdoor behaalden ze de eerste plaats in de poule en mochten ze de kruisfinale tegen Devoko spelen.

Tegen Devoko was het een ware strijd. Devoko ging sterk van start en de Apollo meiden moesten hier aan wennen. Devoko stond met 24-18 op setpoint. Apollo begon toen met een ware inhaalrace! Ze konden gelijk komen tot 24-24 en vanaf dat moment ging het over en weer waarbij Devoko aan het langste eind trok en de wedstrijd won met 27-29! Vanaf dat moment gingen de Apollo meiden direct van start en de tweede set werd  gewonnen 25-20. De beslissende derde set werd gewonnen met 15-9 waardoor ook zij de finale haalden. Deze finale wordt ook op zaterdag 30 maart 2019 gespeeld in Beverwijk!

[cws_fgp_albums id=72157690153542923 theme=grid thumb_size=square_150]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.