post

Trainersduo Dames 1 voor 2016 – 2017 bekend

De Technische Commissie is verheugd om te kunnen vermelden dat het trainersduo voor Dames 1 voor het komende seizoen, 2016-2017, reeds bekend gemaakt kan worden.

Dames 1 zal vanaf komend seizoen getraind en gecoacht gaan worden door Bart Oosting en Thijs Oosting. Zij zullen dit met zijn tweeën gezamenlijk gaan oppakken, beide als hoofdtrainer.

Bart Oosting zal hiermee zijn vijfde jaar ingaan als hoofdtrainer van Dames 1 en is inmiddels een bekend gezicht voor Ecare Apollo 8. Na verscheidene jeugdteams getraind te hebben, heeft hij uiteindelijk ons Dames 1 vanuit de middenmoot van de 1e divisie naar de Topdivisie weten te brengen.

De laatste twee jaar heeft hij dit gedaan samen met Harry van der Riet. Harry heeft onlangs bij de evaluaties aangegeven een stapje terug te willen doen en zal hierdoor na dit seizoen stoppen als Assistent trainer bij Dames 1. Uiteraard willen wij Harry bedanken voor zijn inzet de laatste jaren bij Dames 1.

Vanaf komend seizoen zal Bart hiermee dus versterkt gaan worden door zijn 2 jaar jongere broer Thijs Oosting. Niet als assistent, maar gezamenlijk als hoofdtrainer. Zij zullen de komende maanden hiervoor veel met elkaar om tafel gaan om de verschillende taken van het hoofdtrainerschap onderling met elkaar af te stemmen.

Als Ecare Apollo 8 zijn wij erg verheugd om Thijs Oosting weer te verwelkomen nadat hij twee jaar eredivisie ervaring heeft kunnen opdoen bij Eurosped TVT in Almelo. Daarvoor was Thijs reeds trainer bij Ecare Apollo 8 voor verscheidene jeugdteams. En als laatst bij de senioren voor Heren 2 en Dames 2.

Met het gezamenlijke hoofdtrainerschap zullen we als Ecare Apollo 8 een unieke situatie creeëren die niet vaak gezien wordt. Met beide rasechte Apollo 8 leden hebben wij er het volste vertrouwen in dat er een ijzersterk duo voor ons Dames 1 zal staan. Waarbij de één de lange termijnvisie weet te realiseren (zo laat Thijs over Bart weten) en de ander ook zorgt voor het resultaat op de korte termijn (laat Bart zich over Thijs uit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.