post

Thuisoverwinning Dames 1 tegen Draisma Dynamo

Na drie nederlagen wist Apollo 8 weer te winnen. In Borne werd gewonnen van Dynamo uit Apeldoorn.

Apollo 8 haalde op zaterdag 4 november de maximale punten binnen. In Sporthal De Veste werd in drie sets werd gewonnen van Draisma Dynamo (25-20, 25-19, 25-17). Met acht punten na zes wedstrijden staat Apollo 8 op een zevende positie op de ranglijst.

Kansen afgewacht

‘We wachtten onze kansen met veel meer geduld af waardoor onze foutenlast lager lag dan de afgelopen wedstrijden. Daarnaast zag je in de verdediging dat iedereen voor elke bal ging. Deze strijdlust moeten we vasthouden en gaan we ons klaarmaken voor volgende week tegen Voltena’, aldus speelster Lotte van der Horst.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Remco Strikwerda

Goede overwinning

‘We hebben een goede overwinning geboekt op Dynamo’, zegt Thijs Oosting na de wedstrijd. ‘Tot 8-8 in de 1e set ging het gelijk op, we maakten in die fase te veel fouten en daarmee gaven we dus ook te veel gratis punten weg. Na wat tactische omzettingen ging het een stuk beter lopen en kwamen we in alle drie de sets niet meer in de problemen. Blokkerend stond het met 12 blokpunten goed, ook serverend maken we stappen’.

Volgende wedstrijd

Op zaterdag 11 november speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Voltena. De wedstrijd begint om 19.00 uur in sporthal de Crosser in Werkendam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.