post

Thijs en Bart Oosting ook komend seizoen trainers Dames 1

Thijs en Bart Oosting zijn ook in het volleybalseizoen 2020-2021 de hoofdtrainers van de eerste damesselectie van volleybalvereniging Apollo 8 in Borne. De broers Oosting zijn als duo bezig met hun vierde seizoen en tekenden bij voor een vijfde volleybaljaar.

Na een mooie derde positie op de ranglijst en daarmee plaatsing voor de kampioenspoule maakt Apollo 8 bekend dat Thijs en Bart Oosting ook komend seizoen, voor het vijfde jaar op rij, de trainers zijn van de eerste selectie van de eredivisionist uit Borne.

Vriendschap, ambitie en trots
‘Afgelopen jaar hebben we opnieuw stappen gemaakt in de professionalisering van onze vereniging. Een daarvan is de opzet van een eigen commissie rondom Dames 1. Deze commissie houdt zich bezig met het verder professionaliseren van de eerste selectie’, vertelt voorzitter Martin Reesink. ‘Onder leiding van Bart Velner, voorzitter van deze commissie, hebben we al tijdig met Thijs en Bart om tafel gezeten over de toekomst en plannen van Apollo 8 en de wensen van de trainers. We zijn er dan ook goed uitgekomen en kijken uit naar verdere samenwerking. Apollo 8 staat voor vriendschap, ambitie en trots. Thijs en Bart dragen die waarden uit en daar zijn we als vereniging trots op. Het is daarmee een goede basis om onze eerste damesselectie te laten presteren in de eredivisie’.

Blij met nieuw contract
‘We zijn uiteraard erg blij dat we ook komend volleybalseizoen het trainerschap mogen vervullen bij Apollo 8’, vertellen Thijs en Bart Oosting. ‘De vereniging heeft zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld’, zegt Thijs. ‘In het seizoen 2016/2017 werden we negende in de Topdivisie. Nu derde in de eredivisie. Wij zijn daar enorm trots op. Dames 1 heeft veel binding met de vereniging, hier hechten Bart en ik veel waarde aan. Het was wel even puzzelen om de sportieve ambities van Apollo 8 te combineren met de privé-situatie, maar samen met de vereniging hebben we hier goede oplossingen voor gevonden.’

Voortborduren op goede prestaties
‘We willen graag voortborduren op de goede prestaties van het huidige seizoen. De rek is nog lang niet uit deze talentvolle en leergierige groep’, vult Bart aan. ‘Apollo 8 blijft stap voor stap doorbouwen aan een topsportklimaat waarin we ons kunnen meten met de top van Nederland. Daarnaast herbergt onze jeugd- en dameslijn een aantal talentvolle speelsters die op korte termijn de stap kunnen maken naar de eerste selectie. Thijs en ik willen graag met de andere trainers van Apollo 8 een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze speelsters’. En tot slot: ‘Voor nu ligt de focus op een mooi resultaat in de kampioenspoule. Met veel plezier, passie en strijd gaan we het slot van de competitie aan. En op de achtergrond zijn we bezig om voor komend seizoen opnieuw een sterk team neer te zetten’, aldus Thijs en Bart.

Foto v.l.n.r. Bart Velner, Bart Oosting, Thijs Oosting en Martin Reesink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.