post

Tess de Vries en Rianne Vos kiezen voor Apollo 8

Eredivisionist Apollo 8 heeft Tess de Vries (foto rechts) en Rianne Vos (foto links) aangetrokken. Zij zijn daarmee de derde en vierde aanwinst voor de Bornse volleybalvereniging.

Tess de Vries

De 18-jarige linkshandige diagonaalspeelster maakt de overstap van eredivisionist Dros Alterno naar Apollo 8. Eerder kwam ze uit voor Talentteam Papendal en Tjoba Klazienaveen. ‘Ik zie dit als een mooie stap in mijn volleybalcarrière’, zegt Tess. ‘In een nieuwe vereniging met nieuwe trainers hoop ik mezelf verder te ontwikkelen en veel te leren als diagonaalspeelster. Ik heb gemerkt dat Apollo 8 een club is met goede toekomstplannen. Bij de gesprekken heb ik veel enthousiasme en ambitie ervaren. Een hecht team met veel mentaliteit en vechtlust. Dat spreekt mij enorm aan. Daarnaast heeft de vereniging een prachtige accommodatie en een trouwe schare aan supporters die altijd achter het team staat. Ik kijk enorm uit om in Borne te komen volleyballen en ik verwacht dat we met dit team de kampioenspoule kunnen halen. Er is een goede mix tussen jonge en ervaren speelsters.’

‘Met de komst van Tess de Vries hebben we een speelster met veel aanvalskracht en lengte toegevoegd aan ons team’, lichten trainers Thijs en Bart Oosting toe. ‘Ze heeft veel talent en past goed bij de ambities van Apollo 8. Ondanks haar 18-jarige leeftijd heeft ze bij het Talentteam Papendal en Dros Alterno al eredivisie-ervaring opgedaan. Een waardevolle speelster.’

Rianne Vos

Naast Tess de Vries wordt ook passer/loper Rianne Vos aan de selectie van Apollo 8 toegevoegd. De 18-jarige volleybalster speelde de afgelopen twee jaar bij het Talentteam Papendal en staat op de longlist voor het Nederlands dames volleybalteam. Eerder kwam ze uit voor PDK Huizen, Irene en DOSC. ‘Na mijn gesprek met de trainers had ik direct een goed gevoel bij de vereniging’, vertelt Rianne. ‘Ook heb ik in de afgelopen jaren steeds erg leuke wedstrijden in Borne gespeeld. Apollo 8 is een gemoedelijke club met een fijne sfeer. Ik kijk enorm uit naar het komend seizoen en ik verwacht dat we ons met dit team, dat bestaat uit een goede mix van ervaren en talentvolle speelsters, plaatsen voor de kampioenspoule. Daarnaast denk ik dat ik mij bij Apollo 8 verder kan ontwikkelen.’

‘Met Rianne hebben we een tweede nieuwe passer/loper aan ons team toegevoegd’, zeggen trainers Thijs en Bart Oosting. ‘Ze heeft veel talent en passend is ze erg sterk. Het is niet voor niets dat ze op de longlist van het Nederlands team staat. We zijn erg blij met deze aanwinst.’

Apollo 8 heet Tess en Rianne van harte welkom bij de vereniging en wensen ze veel succes en plezier in het volleybalhart van Twente!

Foto’s: Rudy Biekart en Rudy van ’t Rood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.