post

Terugblik 2014, Dames 1

Het einde van het jaar 2014 nadert alweer en dat betekent dat de eerste helft van de competitie er op zit. Op het moment van schrijven, staan wij na tien gespeelde wedstrijden op een vijfde plek. De eerste wedstrijden van de bekercompetitie zijn gespeeld en met name door de lichamelijke gesteldheid van een aantal speelsters is dames 1 niet verder gekomen. Dat betekent weer volledige focus op de nationale competitie.

De eerste thuiswedstrijden zitten er op en wat wordt er hard gewerkt om deze wedstrijden soepel te laten verlopen. De wedstrijdcommissie, floorcommissie, de ballenmeisjes, vlaggers, tellers en schrijvers en omroepers en de meiden van de loterij; wat zijn er veel mensen druk voor, tijdens en na een wedstrijd van dames. Ontzettend dankbaar zijn wij voor al deze vrijwillige inzet want zonder hen is spelen in de Topdivisie onmogelijk.

De meiden zelf moeten ook hard werken om in deze divisie te kunnen spelen en presteren. Drie keer per week twee uur, onder uiterste concentratie, hard trainen onder leiding van trainer Bart en Harry. Ook als (assistent) trainer wordt er behoorlijk wat inzet en tijd van je verwacht. Super met hoeveel enthousiasme zij er ook vier keer in de week staan.

Los van het feit dat het natuurlijk geweldig is om op dit niveau in Nederland mee te kunnen doen, is er ook een keerzijde; de meeste meiden werken fulltime en worden drie keer per week op tijd op het veld verwacht. Op maandag-, en woensdagavond is dat ‘t Wooldrik en op donderdagavond wordt er getraind in Enschede. Zaterdag moet er gepresteerd worden dus vrijdag ‘s avonds op stap of een flink feest vieren hoort dan ook niet tot de agenda van deze meiden.
De uitwedstrijden zijn veelal op flinke afstand. Dat betekent meestal dat je alleen de zaterdagochtend vrij bent en in de loop van zaterdagavond terug komt. Gelukkig wordt er tijdens zo’n trip voor voldoende gezelligheid en muziek gezorgd, wat de trip al een stuk leuker maakt.

Volleyballen in de Topdivisie kost veel geld en omdat dit voor ons wordt mogelijk gemaakt door de vereniging, doen wij ook iets voor de vereniging; elke thuiswedstrijd één of twee balsponsoren en een loterij waarvan de helft van de opbrengst naar de vereniging gaat.
Daarnaast trainen en coachen wij meisjes B2 en zijn verschillende speelsters druk met het trainen van andere jeugdteams.

Niet direct zichtbaar, maar wel druk is de sponsorcommissie.  Vele kosten kunnen dankzij hen bespaard worden. Kijk maar naar de bussen van de SWB waar wij elke uitwedstrijd gratis gebruik van mogen maken.

Nogmaals onze grote dank naar iedereen die op welke manier dan ook druk is rondom dames 1.

Voor nu wensen wij jullie allemaal een goede jaarwisseling en een heel gezond en gelukkig 2015! Een belangrijk jaar voor in de boeken; de bouw van een nieuwe sporthal! We kijken er erg naar uit!
Wij hopen jullie allen ook volgend jaar, in het tweede deel van het seizoen, te mogen begroeten in ’t Wooldrik. Een enthousiast publiek is voor ons van groot belang, dat kan soms net dat beetje kracht geven om een punt binnen te slepen.

Teammanager Irene Ellenbroek, namens Dames 1, Ecare Apollo 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.