post

Sudosa-Desto in vier sets te sterk voor Dames 1

Apollo 8 heeft aan het duel met Sudosa-Desto geen punten overgehouden. De ploeg van Bart en Thijs Oosting moest in vier sets haar meerdere erkennen in de volleybalsters uit Assen. In sporthal De Veste werd het 1-3 (25-18, 21-25, 19-25, 21-25) en bleef het in eigen huis met lege handen achter.

Simpele dingen lastig

Middenaanvalster Roos Wessels: ‘Na een lastige start leverden we servedruk en speelden we netjes. In de daaropvolgende sets hadden we het in onze passing moeilijk. Daarnaast kostte het ons moeite om de simpele dingen goed te doen en dat leidde uiteindelijk tot een verlies.’

Tekst gaat verder onder de foto.

‘Net-niet’ wedstrijd

Trainer/coach Thijs Oosting: ‘Het was vandaag een wedstrijd van net-niet.
We begonnen de 1e set matig, maar al snel werd het niveau een stuk hoger. Vooral aanvallend was het goed. De eerste set wonnen we redelijk overtuigend. Vanaf set 2 scoorden we moeilijker, mede vanwege matig passen. De 2e en 3e set gingen terecht naar Assen, dat het scorend een stukje beter deed dan wij. In de 4e set kwamen we goed terug en kwamen zelfs met 19-17 voor. Op de beslissende momenten maakten we echter zelf fouten waardoor de 3 punten meegingen met Sudosa-Desto.’

Volgende wedstrijd: achtste finale Nationale Beker

Op zaterdag 23 december speelt Apollo 8 de laatste wedstrijd in 2023. Dan staat de achtste finale van de Nationale Beker op het programma. Tegenstander is topdivisionist Dros Alterno. Het duel in de Alternohal in Apeldoorn begint om 15.00 uur