Succesvolle kwalificatietoernooien

Afgelopen weekend hebben onze jeugdteams meegedaan aan de kwalificatietoernooien. Via deze toernooien kunnen zij een plaats verkrijgen in de hogere jeugdklassen voor het komende seizoen. Na afloop mogen we vol trots stellen dat er erg goede resultaten zijn behaald. Natuurlijk feliciteren wij alle teams van harte met hun uitslagen! Zie hieronder de behaalde resultaten en daarna nog enkele beknopte verslagen van de deelnemende teams.

Jongens A1 en Jongens A 2: Hoofdklasse
Meisjes A1: Hoofdklasse
Meisjes A2: 1e klasse
Meisejs B1: Hoofdklasse
Meisjes B2: 1e klasse
Meisjes C1: Hoofdklasse
Meisjes C2 en Meisjes C3: 2e klasse

Verslag Jongens A2
Op zaterdag 21 mei speelde Jongens A2 in Wageningen voor het plaatsingstoernooi achtereenvolgens tegen Gemini Elst, Alterno en SetUp `69. De eerste twee wedstrijden werden overtuigend met 2-0 gewonnen. De laatste wedstrijd tegen SetUp ’69 eindigde in een gelijkspel.
Hiermee werden we tweede in de poule en dat betekende een kruisfinale tegen ons eigen Jongens A1. Deze wedstrijd wonnen we ook.

Dit betekende dat we tegen Boemerang de finale nog mochten spelen voor plaatsing in de Topklasse. Na een spannende wedstrijd verloren we beide sets helaas met 25-22.
We hebben bereikt wat we wilden, tenminste plaatsing voor de hoofdklasse, maar we waren wel heel dicht bij het halen van de Topklasse.

Verslag Meisjes B1
Op de stralende zaterdagochtend vertrokken we naar de Diekmanhal te Enschede. In de eerste poulewedstrijd wonnen we overtuigend van Wivoc (25-09), waarna ook gewonnen werd van Holyoke (25-12). De laatste poulewedstrijd werd iets moeilijker, maar ook deze werd gewonnen van Dynamo N (25-22).

Eerste in de poule betekende 2,5 uur wachten op de volgende ronde…. In die volgende ronde troffen we Alterno (best of three sets tot 15). De winnaar zou doorspelen voor de hoofdklasse, de verliezer maakte geen kans meer en speelde door voor de 1e klasse. Het was erop of eronder….
De eerste set ging helaas verloren, we kregen dus nog maar 15 punten de kans op alsnog plaatsing voor de hoofdklasse. En deze kans hebben we met beide handen gegrepen! Vol enthousiasme en overtuiging wonnen we set 2. En ook set 3!

De laatste horde voor hoofdklasse werd Dash Vorden, helaas werd ook in deze wedstrijd de eerste set verloren. De spanning steeg en de vermoeidheid sloeg toe!
Konden we nogmaals terug knokken na een verloren set? Jazeker! Enthousiast aangemoedigd door het aanwezige publiek, wonnen we ook nu weer set 2 en set 3.
Moe, maar zeer voldaan en dol blij verlieten we aan het eind van de middag Enschede met een hoofdklasse ticket op zak!

Meisjes C1
Op zaterdag 20 mei moesten Meisjes C1. Zij speelden het plaatsingstoernooi in Barneveld.
Mc1 speelde in de poule tegen Pegasus, Dash en Devoko 2. In de poule werd er erg sterk gespeeld. Vooral serverend werden er lange series gemaakt. Dit resulteerde met een 1e plaats in de poule.
Er werd dus gekruist om een plek in de hoofdklasse. Hierdoor kwam er toch wel veel spanning bij. Het niveau werd helaas niet behaald en de wedstrijd verloren. De kans op hoofdklasse was echter nog niet verkeken. Via de lange weg gingen we hier toch voor. We moesten nog 2 wedstrijden waarbij we wel weer vrijuit konden spelen. In deze wedstrijden werd het niveau wel weer behaald, wat resulteerde op een plek in de hoofdklasse.

Meisjes C2
Meisjes C2 speelde voor een plek in de 1e klasse. De eerste twee wedstrijden gingen helaas verloren al scheelde dat niet veel. De meiden speelden goed en er werd hard gewerkt.
De derde wedstrijd moest gewonnen worden om nog verder te kunnen strijden voor een plek in de 1e klasse. Helaas gingen we ten onder aan een enorm servicegeweld van de tegenstander.
Tweede klasse gaat het worden en we denken dat de meiden het daarin heel goed gaan doen.

Meisjes C3
Mc3 wist de laatste poule wedstrijd te winnen en mocht dus nog spelen voor een plek in de 1e klasse. De jonge meiden hebben hard gewerkt en leuk volleybal laten zien, maar helaas wisten ze daarna niet meer te winnen. Ook zij zullen volgend seizoen 2e klasse spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.