post

Smashball clinic Ecare Apollo 8

Op zondag 18 mei heeft Ecare Apollo 8 in samenwerking met de Nevobo een Smashballclinic georganiseerd. Zowel jeugdtrainers/sters van Ecare Apollo 8, als trainers/sters van andere verenigingen waren aanwezig.

Het doel van de clinic was om de jeugdtrainers kennis te laten maken met Smashball. Smashball is een uitdagend spel, waarbij het de bedoeling is dat elke rally over het net wordt gedaan d.m.v. een smash. Het spel is met name ontwikkeld om jongens meer te motiveren om te gaan volleyballen.

Tijdens de clinic hebben de jeugdtrainers kennisgemaakt met Smashball door het spel zelf met elkaar te spelen. Allereerst werd begonnen met een warming up die ook gebruikt kan worden voor trainingen aan mini’s en jeugdspelers/sters. Vervolgens werden de verschillende levels van Smashball gespeeld.

Smashball wordt vooral gespeeld in teams van 2-3 spelers. Op dit moment bestaat Smashball uit 4 levels waarbij de moeilijkheidsgraad per level wordt verhoogd. Eerst mag er bijvoorbeeld in het veld worden opgeslagen (bijv. vanachter de 2 of 3 meterlijn), maar vanaf level 3 moet er vanaf de achterlijn worden opgeslagen (bijv. vanachter de achterlijn van het badmintonveld of de 7 meterlijn). Daarnaast mag de bal na de opslag eerst nog worden gevangen met een stuit, maar daarna moet de bal gelijk gevangen worden (level 3) of moet er een onderarmse- of bovenhandse pass worden gegeven (level 4). Daarnaast variëren de levels in de manier waarop de bal wordt aangegooid/gespeeld voordat er gesmasht wordt (voor jezelf opgooien, opgooien naar een medespeler of het geven van een set-up).

Door de verschillende levels van Smashball zelf te spelen hebben de jeugdtrainers/sters ervaren hoe het spel gespeeld moet worden en kunnen zij het spel inzetten binnen hun vereniging en/of in hun training. Het was een leuke en leerzame clinic!

Kijk op Facebook voor de foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.