post

Selectie eerste herenteam rond

De selectie van het eerste herenteam van Apollo 8 is rond. Nadat het team vorig jaar tot het einde van de competitie heeft gestreden om het kampioenschap, zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd bij het team uit Borne.

Vorig seizoen heeft het team lang aan kop gestaan in de 2e divisie. Met nog 3 wedstrijden te spelen werd deze uit handen gegeven en is uiteindelijk zelfs de 3e plaats behaalt. Doordat streekgenoot Set-Up ‘65 noodgedwongen de plaats in de 1e divisie op heeft moeten geven, mogen de heren van Apollo 8 zich alsnog 1e divisionist noemen komend seizoen.

De uitdaging was om voor 5 spelers een vervanging te zoeken:
Abe Talsma en Mats Klein Teeselink gaan zich richten op het 2e herenteam van Apollo 8 dat komend seizoen uitkomt in de 3e divisie.
Tobias Lansink gaat voor een half jaar studeren in Italië.
Martijn Veenhof heeft besloten zijn volleybalcarrière voorlopig op een laag pitje te zetten.
En Morris Koetse sluit zich aan bij Twente ’05 uit Enschede.

De vervanging werd gevonden in de volgende spelers:
Arjan Ritsema is een oude bekende van Apollo 8. Onder Cees Jansen speelde Arjan een aantal jaren in het eerste van Apollo 8, wat destijds uitkwam in de Topdivisie. Arjan sluit weer aan na een aantal jaren zich op zijn studie en werk gericht te hebben.
De tweede nieuwkomer is Jarek Sobzsynski. Deze Poolse middenman heeft het afgelopen jaar bij WVC Volley in Wierden gespeeld.

Verder verwelkomen we 2 nieuwe diagonaal-spelers: Jasper Stam en Jelle Clemens. Jasper wil graag z’n actieve volleybal-leven weer oppakken na een aantal jaren op een lager niveau gespeeld te hebben. Jelle, ook voor menig Apollo lid een bekend gezicht, komt over van het Ootmarsumse Set-Up ‘65.
Ook op de passer/loper positie zijn een aantal nieuwe namen erbij gekomen. Net als Jelle, komt Harm Schepers over van Set-Up ‘65.
Saul Geverink sluit bij ons aan, nadat hij een seizoen in het tweede team van het Doetinchemse Orion heeft gespeeld.

De laatste versterking is op de spelverdelers positie. Bas Oude Alink, ook van Set-Up ‘65 maakt het team van Apollo 8 heren 1 compleet.

Gemaakte stappen
De vorig jaar ingestapte trainer Rob Smienk is content met de wijzigingen in het team: “Ik verwacht dat we goed mee kunnen komen in de 1e divisie. We zijn via een achterdeur in deze divisie terecht gekomen en zullen moeten laten zien wat we waard zijn. Nadat we vorig een goed jaar hebben gedraaid met een nieuw team, is het nu tijd voor een volgende stap. Het team is na 1 seizoen afwezigheid weer terug in de eerste divisie maar wel met een compleet ander team. Wij hebben er veel zin in en zullen zien waar we uitkomen. De stap die we gemaakt hebben als team sluit goed aan bij de ambitie van de vereniging. Dit zie je ook terug bij de andere herenteams (waarbij het afgelopen seizoen diverse teams zijn gepromoveerd) en in de jongens jeugd. Het is mooi om te zien dat het mannen- en jongensvolleybal in Borne weer opleeft en we hopen deze lijn de komende jaren door te zetten..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.