post

Selectie eerste damesteam rond

Het eerste damesteam heeft zich versterkt met twee nieuwe speelsters. Vanaf komend seizoen spelen Ilona ter Avest en Rinske Hofste bij ons in Borne.  Al eerder versterkte de club zich met Marlon Stevelink, Lieke Hilgenberg en Juliët Huisman. Met de twee nieuwe speelsters is de selectie voor het eerste damesteam voor komend seizoen rond.

Versterking op middenpositie

Na het aantrekken van Marlon Stevelink, Lieke Hilgenberg en Juliet Huisman werd nog gezocht naar versterking op de middenpositie. “Met het aantrekken van Ilona ter Avest (22, links op de foto) uit Wierden hebben we een zeer goede middenspeelster aangetrokken. Met haar sterke blok, aanvallend vermogen en inzicht zal ze van grote waarde zijn”, vertellen Thijs en Bart Oosting, hoofdtrainers van het eerste damesteam.

Ilona ter Avest komt van volleybalclub WVC Volley en speelde in het verleden onder meer voor Rivo Rijssen en Eurosped. “Ik heb enorm veel zin om bij Ecare Apollo 8 te komen volleyballen. De ambities van de club passen goed bij me. Door middel van hard werken en veel volleybalplezier het hoogst haalbare eruit halen”.

Aanwinst

Naast Ilona ter Avest is de selectie ook aangevuld met Rinske Hofste (21, rechts op de foto) uit Saasveld. “Rinske komt van Eurosped en is een gedreven en sterke volleybalster. Op de passer/loper positie hebben we er met haar een zeer bekwame volleybalster bij. Een aanwinst voor ons team”, vertelt het trainersduo Oosting.

“Ik zie het als enorme uitdaging om voor deze club te volleyballen. Er staat al een mooi team en ik ben er trots op dat ik daar onderdeel van uit mag maken. Ik hoop dat we mee gaan strijden om het kampioenschap. En natuurlijk wil ik me zelf als passer/ loper verder ontwikkelen”, aldus Rinske.

Meedingen om bovenste plekken

Beide speelsters hebben op het hoogste volleybalniveau gespeeld en weten wat het is om een stap naar de eredivisie te maken. Met de komst van alle nieuwe speelsters is de selectie rond. “We zijn klaar voor een nieuw volleybalseizoen. We willen meespelen in de top van de competitie”, aldus het trainersduo Oosting”.

De volledige selectie bestaat voor 2017/2018 uit:
Passer / loper: Rinske Hofste, Benthe Olde Rikkert, Juliet Huisman, Antoinette Posthuma Middenpositie: Laury Donker, Rianne Nijhof en Ilona ter Avest
Diagonaal: Jet Oosterheert, Esther Huls
Spelverdeling: Manon van ’t Rood, Marlon Stevelink
Libero: Lieke Hilgenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.