Petitie: Red de sportclub bij jou in de buurt!

Lokale sportclubs hebben het zwaar. Uit onderzoek blijft dat een kwart van de sportverenigingen overweegt zijn accommodatie deze winter te sluiten vanwege oplopende kosten.

In juni vroeg PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis het kabinet te kijken hoe sportverenigingen kunnen worden ondersteund vanwege stijgende energieprijzen. De minister zei meer tijd nodig te hebben. Daar is het bij gebleven ondanks de steun aan Mohandis’ oproep door een meerderheid in de Kamer. Daarom dringen Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) & Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV) bij het kabinet aan om nú in actie te komen om de amateurclubs te redden. Dit doen zo o.a. door in de aanloop naar het sportdebat van 28 november een enquête aan te bieden op 22 november en door middel van een petitie 40.000 handtekeningen te verzamelen.

Hoe zou je het vinden als de sportvereniging waar jij/je kind al jarenlang actief is, opeens de deuren zou sluiten?

De RVVB en BAV roepen alle inwoners van Nederland op het verengingsleven te beschermen. Je kunt dit initiatief steunen door de petitie te ondertekenen. Gebruik daarvoor deze link: https://petities.nl/petitions/red-de-sportclub-bij-jou-in-de-buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.