post

Overtuigende overwinning Dames 1

Op woensdag 16 maart waren er na afloop van de wedstrijd Apollo 8 tegen VC Sneek weer lachende gezichten te zien. Na twee zure nederlagen won Dames 1 in een goede wedstrijd van VC Sneek. Door de overwinning neemt Apollo 8 de derde plek weer over van de Friezinnen.

Voor eigen publiek begon Apollo 8 scherp aan de wedstrijd en door goed serveerwerk kwam de thuisploeg op ruime voorsprong. Het initiatief lag bij de Bornse dames en zij wonnen eenvoudig met 25-14. Ook in de tweede set zag het er goed uit. De stand ging gelijk op, maar op serve van Tess de Vries liep Apollo 8 uit. Dat bleek niet voldoende, de bezoekers knokten zich terug en pakten vanaf de big points zelfs de voorsprong op 20-22. De thuisploeg gaf niet op en bracht de stand op 24 gelijk. Het eerste setpoint werd direct benut (26-24). De Friezen gingen in de derde set goed van start en liepen uit naar een comfortabele voorsprong (9-15). De thuisploeg voerde de druk op en kroop langzaam dichterbij. Bij de 18 punten aangekomen was de stand gelijk en Apollo 8 zette door. De set en daarmee de wedstrijd werd in drie sets gewonnen (25-23). Door deze overwinning neemt Apollo 8 de derde plek weer over van VC Sneek.

Tekst gaat verder onder de foto.

Mooie overwinning

‘We begonnen erg scherp aan de wedstrijd tegen Sneek. Door een mooie serveserie van Carlijn liepen we verder uit. Ondanks dat Sneek in de tweede set goed terug kwam wisten wij, door goed verdedigend en aanvallend werk, de big points af te maken. In de derde set keken we tegen een achterstand aan, maar dit konden we als team nog omkeren tot een mooie 3-0 overwinning’, aldus Rianne Vos.

Belangrijke winst

‘Na de domper tegen FAST op zondag hebben we met goed en scherp spel een mooie overwinning geboekt tegen Sneek’, zegt een tevreden trainer Thijs Oosting. ‘In de eerste set liepen we door goed serveerwerk van Carlijn uit naar een 8-2 voorsprong. Passend stond het goed, Marit wist de aanvallers goed te vinden en pakte ook zelf een aantal punten door scores vanuit de tweede bal. De tweede set gaven we een ruime voorsprong weg en kwamen we met 22-24 achter. Door wederom goed serveerwerk van Carlijn en aanvallende punten van Jette pakten we ook deze set. De derde set kwamen we met 9-15 achter. Een goede invalbeurt van zowel Rianne als Fleur zorgde voor de ommekeer en met 25-23 wisten we deze set nog te winnen. Een belangrijke overwinning voor de strijd om plek 3!’