(Oud en) Nieuw: H1

Graag willen wij jullie op de hoogte brengen van de wijzigingen, ontwikkelingen en verwachtingen bij Ecare Apollo 8 heren 1. Allereerst is het onze intentie jullie dit jaar van alle ontwikkelingen rondom heren 1 op de hoogte te houden, wij doen dit via ons social media kanaal Facebook en zullen ook een Twitter/Instagram account aanmaken voor de leuke kiekjes en overige zaken die er soms toe doen maar soms ook vooral niet te doen maar wel leuk zijn om mee te krijgen. Natuurlijk zullen de links hiervoor zo snel mogelijk bekend gemaakt worden. Daarnaast zullen wij uiteraard verslag doen via de website.

Voordat we overgaan tot het “vernieuwde” heren 1 willen we eerst aandacht schenken aan het volgende: Die nieuwe sporthal! Ongelooflijk! Onze handen gaan uitdrukkelijk op elkaar voor de mensen die mee hebben gewerkt aan het opbouwen van deze verschrikkelijk indrukwekkende topsport accommodatie. Wat een vloer! Wat een tribune, kantine en faciliteiten. Ofwel al met al denk ik dat iedereen met verbijstering de nieuwe hal heeft mogen aanschouwen en net zo enthousiast erover is als wij!

Bijzonder droevig kwam daarom ook het nieuws over het overlijden van onze voorzitter Cor. Met ziel en zaligheid droeg hij op alle fronten zijn steentje bij. Wij zijn blij dat hij de sporthal nog heeft kunnen zien maar betreuren ontzettend dat het zo heeft moeten lopen, wat hadden wij hem graag bij de openingshandeling en wedstrijden willen zien! Waarschijnlijk met een glimlach van oor tot oor. Wij koesteren met zijn allen de mooie herinneringen die hij ons heeft nagelaten.

Heren 1 is afgelopen seizoen helaas gedregadeerd uit de topdivisie en heeft afscheid moeten nemen van veel mensen. Wilco, Tom, Pim, Stef en natuurlijk trainer Harry. Allen kozen ze een andere weg in hun (volleybal)carriere. Wellicht spreken we elkaar in de (nabije) toekomst weer. We wensen ze erg veel succes met wat ze gaan doen.

Eric Jansen heeft tijdelijk zijn volleybal aciviteiten moeten stopzetten ivm een zware schouderblessure. We hopen dat Eric dit seizoen nog kan aanhaken bij onze trainingen, en wie weet bij de wedstrijden.

In de week van 10 augustus volgden daarom op verzoek van de trainersstaf en technische commissie 2 selectie trainingen om ook voor dit jaar een sterk gemotiveerd team op te tuigen wat bij iedere wedstrijd strijdend de overwinning boekt of als het eens niet wil strijdend ten onder gaat. Hierbij is het besef groot dat de 7e man ongekend belangrijk wordt in onze prachtige nieuwe accommodatie. Na deze selectietrainingen zijn maandag 17 augustus de volgende 11 namen geselecteerd voor H1:

Niek Waanders, Erwin Wes, Jelle Clemens, Aart Kooiman, Tom Engbers, Rob Smienk, Rick Nelisse, Ruben Kerkhof, Bas Haar, Niek Sanders en Rob Sauer.

Ook is de bezem door de staf van vorig jaar gehaald.Deze functies worden dit jaar ingevuld door hoofdtrainer Theo Peters, assistent Wouter Snellers en manager Irene Ellenbroek.

Het besef bij de selectie en staf is groot dat wij een uitgelezen kans hebben om in deze mooie nieuwe hal een uniek seizoen te spelen waarbij het publiek de spelers kent, verbinding voelt en met veel plezier op de zaterdagavond bij onze wedstrijd komt kijken. Wij zullen er met elkaar in ieder geval alles aan doen om het publiek mee te nemen in wekelijks prachtige volleybalduels!

In de week van 17 augustus is er nog weer 2 keer door de selectie getraind en voorbereid op de eerste testcase op het centre court van de Veste. Gast van deze wedstrijd afgelopen zaterdag, het altijd taaie Webton Twente, of toch niet? Nee, ze hadden slechts de shirtjes van Webton aangetrokken en het betrof toch degelijk Zaanstad heren 2 (spelend in de 1e divisie). De bespreking stond om 16.00 gepland alwaar de eerste tactische zaken besproken werden. De handicap van deze middag lag hem in het midden. De beoogde middenblokkeerders ontbraken wegens verschillende redenen. Hierop werd besloten het midden in te vullen met talent Stijn Veldhuis, Niek Sanders in afwisseling met Rob Sauer. Al met al viel het daarom ook niet tegen.

Set 1 verliep wat onwennig, ook niet gek met zoveel nieuwe/oude nieuwe gezichten in het team. De pass verliep soms slordig, de blokkering was zoekende en er lagen teveel fouten in de serve waardoor Zaanstad eenvoudig de set af kon maken.

Set 2 werd al een stuk beter, er lag meer serve druk, de pass lag beter en de verdediging stond regelmatig op zijn plek, winst met 25-20.

Set 3 en 4 waren kopies van set 1 waarbij opgemerkt dat met name de serve tot veel fouten leidde waardoor de kans op een side out natuurlijk direct afnamen. In een 5e set werd de rug gerecht en werd met de nodige serve druk een prima set volleybal afgeleverd. Winst met 25-20. 3-2 verlies.

Uiteraard zullen wij ons nog verder voorbereiden, hieronder kort de data van onze wedstrijden in de voorbereiding;

5 september spelen trappen wij tegen Schalkhaar om 14.00 een driekamp af. Om 15.20 zal Schalkhaar het opnemen tegen TSC Munster en tot slot zullen wij tegen TSC Munster proberen het driekamp in ons voordeel te beslissen. Een week later op 12 september trainen wij in de ochtend en zullen wij in de middag worden gepresenteerd en om 17.00 een wedstrijd spelen tegen het Talent Team van Papendal wat uitkomt in de Eredivisie!

Vervolgens zullen wij het eerste speelweekend niet in actie komen om vervolgens in Groningen tegen Lycurgus de competitie af te trappen. Zaterdag 10 oktober zullen wij de eerste thuiswedstrijd spelen om 19.00 tegen Arvevo uit Arnhem.

Wij hebben er ontzettend veel zin in om onze volleybal kunsten te kunnen laten zien in de nieuwe hal. Natuurlijk hopen we dat jullie er net zo veel zin in hebben en zien jullie daarom graag op 12 september tijdens de open dag.

2 Reacties “(Oud en) Nieuw: H1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.