post

Opnieuw winst Dames 1 in kampioenspoule

Na de overwinning op Regio Zwolle Volleybal speelde Dames 1 de tweede wedstrijd in de kampioenspoule op woensdag 10 maart. In Sneek werd in vier sets gewonnen van VC Sneek. Door de winst blijft Apollo 8 de kampioenspoule aanvoeren.

In de midweekse confrontatie speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg begon goed aan de wedstrijd en pakte in het begin van de set al twee punten voorsprong op de thuisploeg. Op 14-16 wist Apollo 8 de voorsprong uit te breiden. VC Sneek kwam niet onder de servedruk uit. De bezoekers speelden bovendien een gevarieerd aanvalsspel waardoor de punten eenvoudig werden gescoord. De eerste set ging met 16-25 naar Apollo 8. Ook in de tweede set kreeg de thuisploeg geen grip op de tegenstander. Opnieuw ging de winst naar Apollo 8 (13-25). In de derde set waren de rollen omgedraaid. VC Sneek wist Apollo 8 onder druk te zetten met de service en liep daardoor uit naar een grote voorsprong (23-15). Apollo 8 kwam nog terug, maar het was net niet voldoende. De winst ging met 25-22 naar de thuisploeg. Om de winst veilig te stellen moest Apollo 8 een tandje bij zetten, maar het bleef moeite houden met de servedruk van de thuisploeg. De ploeg van Thijs en Bart Oosting keek tegen een kleine achterstand aan, maar op 16-16 kwamen ze op gelijke hoogte. Punten werden over en weer gescoord, maar het was de thuisploeg die op 22-20 kwam. Apollo 8 knokte zich terug, kwam op 23-24 en sloeg bij het eerste matchpoint direct toe. Door de winst blijft Apollo 8 koploper in de kampioenspoule.

Goed onder druk
‘We wisten Sneek in de eerste twee sets goed onder druk te zetten. Zo konden we ons eigen spel spelen en op die manier de sets naar ons toe trekken. In de derde set was het omgekeerd, Sneek bracht meer servedruk en daar wisten wij niet van terug te komen. In de vierde set hadden we dit meer onder controle en namen we de punten mee naar Borne’, zegt speelster Eline Gommans.

Variatie van power en tipballen
‘We begonnen geconcentreerd aan de lastige midweekse uitwedstrijd in Sneek’, licht trainer Bart Oosting toe’. ‘Met een goede service zetten we Sneek onder druk. In aanvallend opzicht was het de variatie van power en tipballen dat zorgde voor de punten. Na twee sets zaten we op rozen, maar niets was minder waar. In de derde set voerde Sneek een aantal wisselingen door en voerden zij de servedruk op. Aan het einde van de derde set zetten we nog een eindsprint in, maar het gat bleek te groot. In de vierde set deden we weinig voor elkaar onder. Bij de big points waren we goed bij de les en beslisten we de wedstrijd.’

Apollo 8 speelt op zaterdag 13 maart om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd is via de livestream te bekijken op Livestream Dames 1 – Apollo 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.