post

Oosting en Oosting ook komend seizoen trainers Ecare Apollo 8

Thijs en Bart Oosting zijn ook in het volleybalseizoen 2018-2019 de hoofdtrainers van de eerste damesselectie van onze volleybalvereniging. De broers Oosting zijn bezig met hun tweede seizoen en hebben onlangs bijgetekend voor een derde volleybaljaar.

Het eerste damesteam speelt al jaren in de topdivisie, het op één na hoogste niveau in Nederland. Twee jaar geleden is de vereniging een traject gestart om op termijn eredivisievolleybal mogelijk te maken in Borne. Thijs en Bart Oosting, twee echte clubmensen, begonnen samen als trainersduo van het eerste damesteam aan deze uitdaging. Inmiddels zijn ze bezig met het tweede seizoen. Samen met manager Roy van den Berg en data analist Bastiaan Roelofs verlengden zij onlangs het contract met nog een jaar.

“We zijn erg blij dat we ook komend volleybalseizoen het trainerschap mogen vervullen bij Ecare Apollo 8. We zien een stijgende lijn in het spelniveau, de bezoekersaantallen en de beleving bij de wedstrijden. Dat kunnen we alleen maar bereiken met gemotiveerde speelsters die 100% inzet tonen. We zijn er ons van bewust dat het team een voorbeeldfunctie vervult naar onze leden. We willen, samen met de rest van de staf, graag deel blijven uitmaken van de ingezette weg naar succes. Maar ook vooral van de Apollo 8 familie. We kijken uit naar de
resterende wedstrijden van dit seizoen en zien met vertrouwen het nieuwe volleybaljaar tegemoet”, aldus de broers Oosting.

Voorzitter Martin Reesink: “We zijn twee jaar geleden een verbinding met elkaar aangegaan. Met enerzijds het doel om op termijn een stap te maken naar de eredivisie. Anderzijds willen we vooral een sociale vereniging zijn waarbij volleybalplezier voorop staat. Met breedtesport en met topsport. Volleybal is een spel met beleving. Spelers en publiek maken samen de wedstrijd en de sfeer. Het team van Thijs en Bart Oosting heeft dit jaar laten zien dat zij met veel plezier en passie goede prestaties behalen. Ik ben er bijzonder trots op dat we gemiddeld 300 bezoekers trekken bij de wedstrijden van Dames 1. Bovendien vervullen de dames ook een sociale rol binnen Ecare Apollo 8. Ze verzorgen onder meer clinics en zijn betrokken bij vrijwilligerswerk. Het is duidelijk zichtbaar dat onze leden dit waarderen. We hebben vertrouwen in de ingeslagen weg en het is niet meer dan logisch dat we samen met Thijs en Bart verder bouwen aan onze vereniging.”

Volleybalvereniging Ecare Apollo 8 viert komend seizoen haar 50-jarig jubileum. Reesink, met een knipoog: “En laat het nou net zo zijn dat Thijs en Bart Oosting
samen ook al bijna 50 jaar lid zijn van onze club. We kijken ernaar uit en ik feliciteer beide mannen, en natuurlijk ook manager Roy van den Berg, van harte met deze contractverlenging.”

 

(foto Rudy van ’t Rood)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.