post

Nederlaag in Zwolle voor Dames 1

Op woensdag 2 maart speelde Dames 1 een uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal. In een boeiend duel waren de dames uit Zwolle in vier sets te sterk.

Apollo 8 begon matig aan de wedstrijd tegen provinciegenoot Regio Zwolle Volleybal. De Bornse dames keken al snel tegen een grote achterstand aan (13-2) en hadden veel moeite met de passing. Apollo 8 kwam wel wat dichterbij, maar wist het gat niet te dichten. De eerste set ging naar de thuisploeg met 25-15.

In de tweede set zagen we een ander spelbeeld. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar Apollo 8 bleef het lastig hebben met de tegenstander. Toch ging van begin tot einde van de set de stand gelijk op. Uiteindelijk wist Zwolle de winst binnen te halen met 25-23.

In de derde set ging het opnieuw gelijk op, maar waren het de bezoekers die halverwege de set een gaatje wisten te slaan. Apollo 8 had het blok goed staan en trok de winst naar zich toe (20-25). De thuisploeg wist in de vierde set al snel een klein gaatje te slaan van drie punten. Die voorsprong werd steeds iets groter waardoor de winst niet meer in gevaar kwam (25-17, 3-1 winst). Ondanks de nederlaag blijft Apollo 8 op de derde plek staan van de ranglijst.

Tekst gaat verder onder de video

Weinig druk

‘Na de eerste en tweede set slecht gespeeld te hebben en weinig druk op de tegenstander speelden we een goede derde set. In de vierde set ging het gelijk op, maar het was dit keer niet voldoende’, reageert een teleurgestelde Carlijn Koebrugge.

Sterk spelend Zwolle

‘Een terechte nederlaag tegen een sterke tegenstander’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Het was in de eerste twee sets zoeken naar afstemming in de passing, maar ook aanvallend was het niet altijd goed genoeg. De derde set rechten we onze rug en weten we door hard te werken te winnen. In de vierde set wist Zwolle een breakje te maken, het was voor ons helaas niet meer te doen om terug te komen. Alle credits aan Zwolle voor hun goede spel!’