post

Nederlaag Dames 1 tegen koploper

Dames 1 wist niet te verrassen tegen koploper VC Sneek. In een volgepakte sporthal De Veste in Borne waren de Friezinnen in vier sets te sterk (1-3). Apollo 8 heeft nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de kampioenspoule.

Het publiek was massaal naar sporthal De Veste in Borne gekomen. Apollo 8 speelde een thuiswedstrijd tegen koploper VC Sneek en bij winst was de Bornse eredivisionist geplaatst voor de kampioenspoule. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en sleepte de eerste set binnen (25-23). Er volgde een spannende tweede set die de bezoekers nipt (22-25) wisten te winnen. VC Sneek had vervolgens het beste van het spel en won ook de derde en vierde set (18-25, 19-25). Apollo 8 moet volgende week winnen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule.

Volle Veste geeft energie

‘We begonnen goed aan de wedstrijd, een volle veste gaf veel energie’, reageert aanvoerster Carlijn Koebrugge na de wedstrijd. ‘Tijdens de tweede set ging Sneek beter spelen waar wij het lastig mee hadden. We hebben verschillende dingen geprobeerd tijdens de wedstrijd maar Sneek stond verdedigend heel goed waardoor we de bal niet aan de grond kregen. Aan de goede sfeer en het publiek lag het in ieder geval niet. Bedankt aan iedereen die er was! En hopelijk zien we jullie bij de halve finale van de beker op zaterdag 10 februari.’

Tekst gaat verder onder de foto.

Focus op Peelpush

Trainer Thijs Oosting beruste in de nederlaag: ‘We hebben gisteren in een volgepakte sporthal De Veste helaas geen punten kunnen pakken tegen Sneek. We wonnen de 1e set met 25-23, kwamen de 2e set op 14-12 voor, maar vanaf toen scoorden we moeilijker en was met name Britt Schreurs van Sneek aanvallend een ware plaaggeest. Voor nu gaat de focus vol op Peelpush uit komende zondag. Als we die wedstrijd winnen, dan blijven we in de top 4 en plaatsen we ons voor de A-poule.’

Spannende ontknoping

Aankomende zondag speelt Apollo 8 de beslissende wedstrijd tegen Peelpush. De wedstrijd begint om 15.30 uur in sporthal De Korref in Meijel. Apollo 8 moet bij de eerste vier eindigen om zich te plaatsen voor de A Poule.