post

Nederlaag Dames 1 in aanloop naar bekerfinale

In aanloop naar de bekerfinale op Tweede Paasdag liep Dames 1 tegen een nederlaag aan. Op woensdagavond speelde het de laatste wedstrijd in de A-poule tegen Sudosa-Desto. Die wedstrijd ging in vier sets verloren. Apollo 8 was al zeker van plaatsing van de halve finales om de playoffs en door de nederlaag staan ze op de tweede positie, net na VC Sneek.

Alleen in de derde set van de wedstrijd liet Apollo 8 zien waar toe ze in staat zijn. Die set ging met gemak (10-25) naar het team van Thijs en Bart Oosting. In de eerste twee sets was de foutenlast aan Bornse kant te hoog waardoor die werden gewonnen door de thuisploeg (25-20, 25-22). In de vierde set was Apollo 8 dichtbij het afdwingen van een vijfde set, maar wist het team niet door te drukken (25-23). Na deze midweekse wedstrijd kan Apollo 8 zich nu volledig gaan richten op de bekerfinale in Den Bosch op Tweede Paasdag.

Goed en slecht

Aanvoerster Carlijn Koebrugge reageert op de nederlaag: ‘Om een eerste plek te verzekeren moesten we winnen in Assen. Dat hebben we helaas niet gedaan, Assen speelde een goede wedstrijd en wij een wat mindere. In de derde set lieten wij echt goed spel zien. Daar moeten we vertrouwen uithalen richting maandag. We zien jullie maandag in Den Bosch!’

Tekst gaat verder onder de foto.

Maakten het Sudosa te makkelijk

‘We hebben in de laatste wedstrijd voor de bekerfinale een nederlaag geleden tegen Sudosa. In de eerste twee sets lag onze foutenlast in de aanval te hoog, daardoor maakten we het Sudosa te makkelijk. De 3e set was van een zeer hoog niveau van onze kant, deze wisten we met ruime cijfers te winnen. De 4e set was het stuivertje wisselen, helaas maakten we op de beslissende momenten weer net te veel fouten om de setwinst binnen te halen’, licht trainer Thijs Oosting toe.

Bekerfinale

Op maandag 1 april speelt Apollo 8 om 16.00 uur de bekerfinale tegen Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. De wedstrijd wordt gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch en Apollo 8 wordt gesteund door 500 fans.