post

Midweekse overwinning Dames 1

Na de nederlaag tegen Sliedrecht Sport herpakte Dames 1 zich tegen Voltena. In Werkendam werd eenvoudig in drie sets gewonnen. De Bornse eredivisionist stijgt hiermee van de vierde naar de derde positie op de ranglijst.

Apollo 8 speelde op woensdag 15 december de inhaalwedstrijd tegen Voltena in Werkendam. Apollo 8 had iets recht te zetten na de ruime nederlaag tegen Sliedrecht op zaterdag 11 december. Het team van Thijs en Bart Oosting pakte al snel een voorsprong en met een blokpunt van Marije ten Brinke trok het de eerste set naar zich toe met 18-25. In de tweede set liep Apollo 8 al snel uit en pakte een grote voorsprong. Ook deze set werd eenvoudig gewonnen met 14-25. In de derde set was het beeld niet anders, de thuisploeg had grote moeite met haar tegenstander uit Borne. Apollo 8 won met 20-25 en won daarmee de wedstrijd in drie sets.

Tekst gaat verder onder de video.

Revanche

‘Tegen Sliedrecht haalden we ons niveau niet’, reageert trainer Thijs Oosting. ‘Het spel oogde mat’. Spelverdeelster Fleur Meinders beaamt dat: ‘De strijdlust van de vorige wedstrijden was er niet tegen Sliedrecht Sport’. ‘We moeten dus echt uit een ander vaatje tappen de komende wedstrijden en gelukkig deden we dat al tegen Voltena. Met vlagen speelden we goed volleybal en werd de thuisploeg in iets meer dan een uur verslagen. Komende zaterdag wacht FAST, waarna we woensdag met een uitwedstrijd in Sneek deze drukke weken afsluiten’, aldus Thijs Oosting.

Thuiswedstrijd tegen FAST

Zaterdag 18 december speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen FAST. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te bekijken via de livestream.

Videoreportage Sliedrecht Sport – Apollo 8 (11/12/2021)