post

Meisjes niveau 4.1 regiokampioen

Nadat de meiden 21 april kampioen werden in de hoofdklasse, mochten ze afgelopen zaterdag naar de regionale kampioenschappen. Met het busje van dames/heren 1 vertrokken we om 8.45 uur naar Wijchen, een plaats dichtbij Nijmegen.

Daar speelden we om 11.00 uur de eerste wedstrijd tegen het plaatselijke Trivos. De meiden speelden goed gefocust en wonnen de wedstrijd. De eerste set was 23-15, de tweede 26-18. Ook de volgende wedstrijd tegen Alterno (Apeldoorn) werd gewonnen. Deze meiden waren geen partij voor onze meiden. De eerste set werd 39-8 en de tweede 38-4. Nog nooit meiden zo chagrijnig gezien na een gewonnen wedstrijd. De laatste poulewedstrijd was tegen Avanti (Lochem). Ondanks dat de meiden minder netjes speelden, werd ook deze wedstrijd gewonnen (22-17 en 26-15)

En zo kwamen we als de nummer een uit de poulefase te spelen tegen Orion (Doetinchem), de nummer twee uit de andere poule. Doordat zij later wisten dat ze door waren naar de halve finales begon de wedstrijd een kwartier later. Gelukkig lieten onze meiden zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ze speelden zich rustig en geconcentreerd naar de finale. Doordat de finale meteen aansluitend werd gespeeld zijn we de setstanden vergeten op te schrijven.

De finale werd gespeeld tegen Switch’87 uit Millingen aan de Rijn.
Deze dames en heer waren stukken groter en ouder, maar daar lieten onze meiden zich niet door afschrikken. Er werd goed gevarieerd en door sterke opslagbeurten wisten we uit te lopen naar een voorsprong. De eerste set werd met 20-16 gewonnen. De tweede set begonnen we goed. We hadden steeds een voorsprong van 3 punten. Maar toen leek de spanning of de vermoeidheid toe te slaan. We maakten meer fouten en keken niet meer goed waar de gaatjes zaten. De dames en heer van Switch kwamen dichter bij en bouwden de achterstand om naar een voorsprong van 3 punten. De tweede set ging verloren met 15-18. Einduitslag 2-2, maar omdat wij één punt meer hadden gescoord, mochten wij ons de kampioenen noemen.

Het was een geweldige leuke dag en een erg leuke ervaring die werd afgesloten met een etentje bij de Mac Donalds en waar we nog met volle borst hebben gezongen voor de jarige moeder van Nanne die een origineel verjaardagscadeau heeft gekregen van haar dochter.

[AFG_gallery id=’175′]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.