post

Meisjes CMV bereiken finale van het NOJK

Op zaterdag 18 februari kwamen verschillende teams in actie tijdens de halve finale van het NOJK, het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap. Meisjes CMV wist als enige team de finale te bereiken. Een prachtige prestatie.  De finale  wordt op 18 maart gespeeld.

Naast Meisjes CMV kwamen meer Apollo teams in actie tijdens de halve finales. Meisjes C speelde in De Veste in Borne. MA speelde in Nieuwleusen, JA in Barneveld en JB in Harderwijk.

Zowel MA als MC wisten de kruisfinales te bereiken. Na goede poulewedstrijden moest MC in de kruisfinale aantreden tegen Longa’59. Helaas waren zij te sterk voor de meiden waarbij de zenuwen ook een grote rol had gespeeld. MA kwam in de kruisfinale in actie tegen Sudosa-Desto. Zij wisten de twee sets met 26-24 en 25-23 van Ecare Apollo 8 te winnen.  Beide teams strandden helaas in de kruisfinale.

De jongensteams presteerden wisselend. Ondanks afwezigheid van enkele spelers werd er goed gespeeld. Helaas was dat niet voldoende om zich te kwalificeren voor de finale van het NOJK.

Meisjes CMV moest de wedstrijden spelen in Assen. De eerste wedstrijd was tegen de thuisspelende ploeg: Sudosa-Desto. De meiden hielden hun hoofd koel en pakte direct de winst.  Ook de tweede en derde wedstrijd werden gewonnen. De laatste poulewedstrijd ging het om de eerste plek. Een gelijkspel bleek voldoende. In de kruisfinale moest het team spelen tegen VC Sneek. En het werd een spannende pot. Nadat beide teams een set wisten te winnen, pakten de meiden de winst in de beslissende set met 15-10. Hierdoor plaatste het team zich voor de finale van het NOJK.

De finale wordt op zaterdag 18 maart in Wijchen gespeeld. Wij wensen Meisjes CMV alvast veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.