post

Makkelijke avond voor Dames 1

Dames 1 wist de laatste wedstrijd in de reguliere competitie eenvoudig te winnen van VCN. In drie sets werd de wedstrijd gewonnen door de eredivisionist uit Borne.

Op woensdag 6 april stond er nog één wedstrijd op het programma in de reguliere volleybalcompetitie. Apollo 8 speelde een uitwedstrijd tegen VCN uit Capelle aan den IJssel. Het team van Thijs en Bart Oosting begon scherp aan de wedstrijd en liep al snel uit waardoor de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op grote achterstand kwam. VCN kwam nog even terug, maar daarna liep Apollo 8 opnieuw uit en kwam met 18-25 tot setwinst. Ook in de tweede set waren de bezoekers de bovenliggende partij en die werd met 17-25 door de Bornse dames gewonnen. In de derde set kon VCN Apollo 8 goed bijhouden, maar halverwege de set werd het gaatje gemaakt. Apollo 8 stevende af op de winst en liet VCN niet meer terugkomen (21-25).

Tekst gaat verder onder de foto.

Apollo 8 sluit met deze overwinning de reguliere competitie af en bereikt een derde plek op de ranglijst. Hierdoor hebben de Bornse dames zich geplaatst voor de play-offs in de strijd om de landstitel. De tegenstander wordt op donderdag bekend.

Goed gevoel

‘Een stabiele wedstrijd’, reageert Juliet Huisman na de wedstrijd. ‘We hebben gedaan wat we moesten doen. Ons eigen spel spelen en druk op de tegenstander houden. Met een goed gevoel gaan we richting de volgende fase’. Dat beaamt speelster Marit Zander. ‘We gaan ons nu klaarstomen voor de kwartfinale in de play-offs.’

Degelijk

‘We speelden een degelijke wedstrijd tegen VCN. We waren de bovenliggende partij en zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest. Het was met name zaak om na de eerste set, die we overtuigend wonnen, ons eigen spel goed te blijven verzorgen om herhaling van de vorige wedstrijd te voorkomen. We wisten de concentratie redelijk goed vast te houden en dat zorgde voor een verdiende 0-3 overwinning. Nu is het afwachten wie onze tegenstander wordt in de kwartfinale. We gaan ons dan vrijdag specifiek voorbereiden op deze tegenstander’, aldus trainer Bart Oosting.