post

Knappe winst Dames 1 in en tegen Sneek

In een wedstrijd waarin Apollo 8 goed spel liet zien wist de Bornse ploeg op zaterdag 25 november in drie sets knap te winnen van VC Sneek. De drie punten werden meegenomen naar Borne.

De Bornse eredivisionist werkte vanaf het eerste punt hard, liet spelplezier zien en zette Sneek onder druk met de service. De ploeg van Thijs en Bart Oosting overleefde in de eerste set een setpoint en had er zelf vier nodig om de set door een misverstand aan de kant van Sneek uiteindelijk binnen te slepen: 26-28. Ook in de tweede set ging het tot halverwege gelijk op. Apollo 8 liep uit naar een 18-23 voorsprong, maar kwam Sneek terug tot 22-23. Nu hadden de Bornenaren vijf kansen nodig: 28-30. In de derde set was het verschil tussen beide teams wederom klein. Op een 12-10 achterstand kwam Jorieke Bodde aan serve en onder haar aanvoering werd de voorsprong uitgebreid naar 12-21. Het verzet van Sneek leek gebroken, maar de Friezinnen kwamen dichtbij tot 20-23. Een aanval van Roos Wessels en een doortikbal van Sneek die buiten de lijnen belandde betekende een 0-3 overwinning.

Tekst gaat verder onder de foto.

Teamprestatie

Middenaanvalster Marije ten Brinke was twee sets inzetbaar en keek tevreden terug: ‘3-0 winst in Sneek! Vooraf wisten we dat het een moeilijke en spannende wedstrijd zou worden. Met veel servedruk konden we de aanval van Sneek ontregelen. Iedereen was belangrijk in deze wedstrijd, een echte teamprestatie.’

Complimenten

Trainer/coach Thijs Oosting over de zege: ‘Dit is een hele goede overwinning op VC Sneek. De service liep goed, waardoor we hen passend onder druk konden zetten. Aanvallend toonden we lef en gedurende de wedstrijd gingen we steeds beter verdedigen. Complimenten aan de wissels die in het veld kwamen. Door hun inbreng hebben we de sets en uiteindelijk de wedstrijd binnen weten te slepen. Met goed spel zijn we beloond met drie punten.’

Volgende wedstrijd

Op zaterdag 2 december speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht.